Von Krahli baaris esineb Kanada elektropopi punt Junior Boys

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Junior Boys
Junior Boys Foto: Saccenti Glauer

Kolmapäeval, 5. septembril esineb Tallinnas Von Krahli baaris Kanada elektropopi punt Junior Boys.

Kontserdi avab tõusev Tartu tantsu-roki bänd Galvanic Elephants.

Junior Boys jõuab Eestisse Euroopa tuuri raames, mis tutvustab nende mullu ilmunud ja nii kriitikute kui publiku poolt hinnatud neljandat kauamängivat «It’s All True». Tuur sai 17. augustil alguse Inglismaalt ning jõuab läbi Euroopa ka Tallinnasse, Riiasse ja Vilniusesse.

Laulja-laululooja ja kitarristi Jeremy Greenspan’i poolt millenniumivahetuse aegu Kanadas Ontario provintsis loodud duo muusikalisteks lähtepunktideks olid sündipop, minimal techno, UK garage ja hip-hop. Pärast teise asutajaliikme Johnny Darki lahkumist jätkas Greenspan koos helivõluri Matt Didemusega ning selles koosluses kujuneti poistebändiks, millest peab lugu ka muusikagurmaanide lemmikajakiri The Wire, tuuritati koos Caribou’ga ning üllitati neli täispikka albumit: «Last Exit» (2004), «So This Is Goodbye» (2006), «Begone Dull Care» (2009) ning käesoleva tuuri käivitav ketas «It’s All True» (2011).

Muusikapressi sõnul koosluse seniilmunud albumitest mängulisim «It’s All True» on ühtaegu nutikas ja nakatav, retromaiguline ja tulevikulõhnaline. Sellelt leiab nii post punki, disko, techno, R’n’B-d, souli, dubstepi kui house’i mõjutusi ning 80ndate sünt-popi ja uue laine pioneeride Talk Talk ning Japan pärandit, garniiriks killukesi kiiksuga popist, robotlikust funkist ja isegi maailmamuusikast. Plaadi kontseptuaalselt teljelt leiavad asjassepühendunud muuhulgas ka aegade suurima filmirežissööri Orson Wellesi pärandist pudenenud kultuurikamakaid, ent muusikaportaali Allmusic.com sõnul on Junior Boysi tugevuseks lihtne tõsiasi, et nende muusikast võib täiesti analüüsi- ja kontekstivabalt rõõmu tunda igaüks ja igal pool – peol ja tantsusaalis või öises taksos mööda mõnd tuledes vilkuvat suurlinna sõites.

«It’s All True» singel on tasuta saadaval SIIT.

Junior Boysi kontserdi Von Krahli baaris avab noor Tartu tantsu-roki bänd Galvanic Elephants. Bändi laulja ja lugudekirjutaja Taavi-Peeter Liiv kommenteerib: «Olen olnud alati suur Domino plaadifirma kataloogi austaja, praegustest artistidest on eriti meeltmööda näiteks King Creosote & Jon Hopkins, Wild Beasts, These New Puritans, Junior Boys. Kokkuvõtlikult ütlen, et Junior Boys'i näol on tegemist bändiga, kes viljelevad õhulist süntidega täidetud poppi, millest ei puudu ka teatud melanhoolsus – täpselt selline muusika nagu mulle meeldib! Samuti olen kuulnud, et tegu on väga tugeva live-bändiga, seega ootan 5. septembri kontserti väga!»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles