Lõpetada vandunud FIX läheb tuurile

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fix Eesti Televisioonis.
Fix Eesti Televisioonis. Foto: Endel Grentsman

2003. aasta novembris viimse laulu tõotanud laulda ansambel FIX on kõbusam kui eales varem ning alustab 16. juunil Tartu laululaval antava kontserdiga tosina jao esinemisega suvetuuri „Jaanipäevaks kõrgeks kasvab rohi".

„Teeme, jah, tuuri, hetk on selline hea," ütles Väino Land, ansambli helirežissöör ja manager. „Kaua see kestab, ma ei tea."

Ehkki Land vandus 2003. aastal, et pärast lahkumiskontserte Tartus, Tallinnas ja Pärnus on mõiste FIX ajalugu ja et 35aastase FIXi aeg on pöördumatult ümber, pole 1968. aastal sündinud muusikute ühendus õnneks sõna pidanud. Pealegi poleks praeguse tähtede seisu juures kuigi mõttekas aumeest mängida: kogu maailmas käib huvi kunagiste menubändide vastu järsku tõusuteed.

Nii tuli FIX 2006. aasta novembris taas kokku, et musitseerida oma kauaaegse solisti, kitarristi ja laulude autori Viljo Tamme 50. sünnipäeval, mullu detsembris aga tähistas legendaarne ansambel oma 40. sünnipäeva suurejoonelise kontserdiga Tallinnas Saku Suurhallis. Alles äsja esinesid FIX ja Silvi Vrait Eesti Televisioonis Vahur Kersna juhitud kontsertsalvestuste sarja „Täna õhtul ..." saates.

Seega sobib FIXigi kohta Mark Twaini kurikuulus ütlus „Kuuldused minu surmast on tugevasti liialdatud".

Silvi Vrait, Priit Pihlapi (löökriistad, laul), Vello Toomemets (viiul, laul), Viktor Vassiljev (kitarr, laul), Evald Raidma (klahvpillid, laul) ja Mait Paldra (basskitarr, laul) ja Väino Land (helirežissöör, manager) ehk kokku FIX esineb tuuril Tartu laululaval (16. juunil), Rapla Tammemäe laululaval (17. juunil), Haapsalu piiskopilinnuse õues (18. juunil), Keila lauluväljakul (19. juunil), Pärnu Vallikäärus (20. juunil), Rõuge Ööbikuorus (21. juunil), Viljandi Kaevumäe laval (22. juunil), Paide Vallimäel (25. juunil), Põlva Intsikurmus (26. juunil) ning 27. ja 28. juunil Viimsis peokeskuse ja restorani Savoy ees.

FIXi toetab Margus Vaher ansambliga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles