„Muusikamoos“ paneb noored musitseerima

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Koorikoor esineb "Muusikamoosil" laupäeval, 28. märtsil.
Narva Koorikoor esineb "Muusikamoosil" laupäeval, 28. märtsil. Foto: Pärnu Filharmoonia

Järgmisest pühapäevast kuni 29. märtsini toimub suvepealinnas ainulaadne ettevõtmine noorema põlvkonna muusikale lähendamisel ja harimisel, kui toimuvad seitsmendat korda laste ja noorte muusikafestivali "Muusikamoos" kontserdid ja õpitoad.

Pärnu Kontserdibüroo ja Pärnu Filharmoonia korraldatav festival on Pärnu Filharmoonia reklaamitoimetaja Ülle Jantsoni teatel Eestis harukordne, sest kogu linna ja maakonda haaravat ja lastekeskset muusikafestivali mujal ei toimu.

"Sel aastal vaaritatakse moosi esimest korda ka väljaspool maakonda," rääkis Jantson. "Päev enne festivali toimub Tallinna Metodisti kirikus kell 13 kontsert "10 noort solistipilku muusikaklassikale", kus Pärnu linnaorkesteri ees soleerivad Tallinna muusikakeskkooli õpilased, keda dirigeerib Jüri Alperten."

Festivali avalöögi annavad pühapäeva kell 17 Pärnu kontserdimajas needsamad muusikakeskkooli noored koos kodulinna sümfooniaorkestri ja maestro Alperteniga. Kavas on hõrgumast hõrgumad palad Saint-Saënsilt, Boccherinilt, Schumannilt, Mozartilt, Mendelssohnilt jt. Noorte muusikute rivis on Pärnu muusikakooli kasvandik viiuldaja Egert Leinsaar.

Järgmisel päeval kell 11, 13 ja 15 kuuleb Pärnu raekojas ainult naturaalseid helisid, kui puu- ja vaskpuhkpillidest võluvad helid välja ja räägivad Pärnu muusikakooli õpetajad ja linnaorkestri muusikud.

Teisipäeval, 24. märtsil kell 12 ootavad korraldajad kontserdimajja aga saalitäit multimeediahuvilisi muusikasõpru, kellele avatakse muusika võlumaailm Eesti nukufilmide ("Mirjami värvid", "Porgand suvitab", „Kevadine kärbes" jt) ja Tiit Kikase seatud helide kaudu. Liikuva pildi ja muusika seovad tervikuks Endla teatri näitlejad Triin Lepik ja Priit Loog.

Kolmapäevast, 25. märtsist kuni reede, 27. märtsini kõlab Pärnu raekoja saalis noorte omalooming, mida esitavad Pärnu linnaorkestri viiuldaja Anu Mänd ja pianist Jorma Toots. Kontserti juhib Andrus Kallastu. Pärast kontserte on kõigil võimalus saada "Leopoldiköögis" (õpituba) näpunäiteid Andrus ja Kai Kallastult ning Leonora Palult.

Jantsoni teatel kuulub traditsiooniliselt tänavuse "Muusikamoosi" koostisesse paras annus koorimuusikat.

"Narva Koorikooli ja Pärnu Kunstide maja poistekoori mehist ülesastumist kaunistab veebruari lõpus Pärnu linna ja maakonna vokaalansamblite konkursil "Ümin" end grand prix'le laulnud Toomas Volli neidudeansambel," tutvustas Jantson. "Poistekoore juhendavad Mihhail Gorjušin, Marika Pärk ja Evelin Mei."

Nädalapikkuse festivali lõpetab järgmisel pühapäeval kell 17 Endla teatris Piret Ripsi ja Leelo Tungla muusikali "Kiviaja Kalle" esiettekanne Pärnu Kunstide maja noorte solistide, muusikute ja näitlejate esituses. Muusikali lavastavad Rein Laos ja Mart Tõnismäe. Muusikajuht on Anne Uusna ja liikumisjuhid Kersti Adamson ning Janne Ristimets.

Pärast muusikali algusega kell 19 on aga kõik oodatud festivali lõpujämmile Teatrikohvikusse, kus moositeo võtab kokku kodulinna noorte muusikute folk-jazz-punt Nuumen. Üritusel kuvatakse festivali filmikojas kinobussi meeskonna eestvedamisel valminud muusikavideosid.

Muusikamoos

"10 noort pilku muusikaklassikale"
Laupäeval, 21. märtsil kl 13 Tallinna Metodisti kirikus.
Pärnu linnaorkester ja Tallinna muusikakeskkooli solistid, dirigent Jüri Alperten.
Kavas Saint-Saëns, Cimarosa, Sarasate, Boccherini, Schumann, Koussevitzky, Mozart, Mendelssohn.

"Gurmeepada"
Pühapäeval, 22. märtsil kl 17 Pärnu kontserdimajas.
Pärnu linnaorkester ja Tallinna muusikakeskkooli solistid, dirigent Jüri Alperten.
Kavas Saint-Saëns, Cimarosa, Sarasate, Boccherini, Schumann, Koussevitzky, Mozart, Mendelssohn.

"Vaseliin"
Esmaspäeval, 23. märtsil kl 11, 13 ja 15 Pärnu raekojas.
Allan Mänd (tromboon), Arvi Sommer (metsasarv), Margus Allmann (trompet), Aivo Luhaoja (klarnet, saksofon), Andres Kokk (tuuba), Olav Kund (trummid).

"Nukufilmidipp"
Teisipäeval, 24. märtsil kl 12 Pärnu kontserdimaja kammersaalis.
Valik Eesti nukufilme. Muusikaline kujundus Tiit Kikas & Co. Filmitegelasi vahendavad Endla näitlejad Triin Lepik ja Priit Loog.

"Leopoldiküpsised"
Kolmapäeval, 25. märtsil; neljapäeval, 26. märtsil ja reedel, 27. märtsil kl 12 Pärnu raekojas.
Laste omalooming. Anu Mänd (viiul), Jorma Toots (klaver). Kontserti juhib Andrus Kallastu.

"Koorimoos"
Laupäeval, 28. märtsil kl 17 Pärnu kontserdimaja kammersaalis.
Narva Koorikooli ja Pärnu Kunstide maja poistekoorid ning Toomas Volli neidudeansambel. Dirigeerivad Mihhail Gorjušin, Marika Pärk, Evelin Mei.

"Muusikalitort"
Pühapäeval, 29. märtsil kl 17 teatris Endla.
Piret Ripsi ja Leelo Tungla muusikali „Kiviaja Kalle" esiettekanne Pärnu Kunstide maja noorte esituses.

"Nuumen"
Pühapäeval, 29. märtsil kl 19 Endla Teatrikohvikus.
Folk-jazz-punt koosseisus Lee Taul (viiul), Cathy Sommer (viiul), Kalle Pilli (kitarr), Otto Mättas (laul, cajon). Filmikojas valminud klippide esitlus.
Tasuta

Festivali lisandid

Filmikoda
19.- 22. märtsil 11-19 Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumis.
"Muusikamoosi" reklaamklippide meisterdamine kinobussi meeskonna eestvedamisel.
Eelregistreerimine ja täiendav info tel 527 4288 või argo@endla.ee.

"Leopoldiköök"
24.-26. märtsil 14-17 Pärnu raekojas.
Laste heliloomingu töötoad.
Eelregistreerimine ja täiendav info tel 517 7984 või helen@parnufilharmoonia.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles