Kuningad valivad Paides parima koduleiva

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Paide linnavalitsus kuulutas koduse leivateo populariseerimiseks välja konkursi Paide parima koduleiva leidmiseks.


Paide parim koduleib selgitatakse välja 25. aprillil ürituse «Paide jürimöll ja Metsatöll» raames.
Linnapea Kersti Sarapuu ütlust mööda soovib linnavalitsus seeläbi teadvustada leiva kui ühe peamise toiduaine tähtsust ja kodudes leivategemist.

«Hirmus kahju oleks, kui aastasadu meie esivanemate toidulaual peamiseks toiduaineks olnud leiva valmistamisoskus ja -traditsioonid hääbuksid,» ütles Sarapuu. «Poest on küll lihtne ja mugav leiba osta, kuid miks ei võiks näiteks mõnel korral aastal igas peres päris omatehtud leib valmida.»


Paide parima leiva valmistamisele on lisaks paidelastele oodatud kaasa lööma ka kõik teised. Konkursil osalemiseks tuleks kaks leivapätsi toimetada Paide raekotta 24. aprilliks.

25. aprillil toimub Paide keskväljakul üritus «Paide jürimöll ja Metsatöll», milles raames valib parima leiva žürii, kuhu kuuluvad ka neli Paide valitud kuningat. Parimad leivad kingitakse autasuna jüripäevaürituse võistluste ja võidukatsumiste parimatele. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles