Mati põrus saates «Targem kui 5.b» loodusõpetusega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Targem kui 5B»
«Targem kui 5B» Foto: TV3

Laupäevaõhtuses TV3 saates «Targem kui 5.b» astus teise mängijana võistlustulle Sauelt pärit Mati.

1. Esimese klassi kirjandus: kes oli inetu pardipoeg tegelikult? Mati teadis, et ta oli tegelikult valge luik.

2. Teise klassi muusika: nimeta vähemalt neli eesti rahvapilli. Kannel, hiiu kannel, torupill ja jauram, loetles Mati.

3. Kolmanda klassi matemaatika: karp vaarikaid on kergem kui karp mustsõstraid, karp mustsõstraid on kergem kui karp maasikaid. Kumb on kergem, kas karp vaarikad või maasikad? Mati arvutas välja, et kergemad on vaarikad.

4. Teise klassi emakeel: õige või vale: liitsõna allmaaraudtee koosneb kolmest sõnast? Mati sai kokku neli sõna ja vastas seega, et väide on vale.

5. Esimese klassi loodusõpetus: milline Eesti sõraline on kõigesööja? Mängija ütles, et see on siga.

6. Neljanda klassi vene keel: leia sõnapaarid. Mati pani kenasti paari venekeelsed sõnad hommik ja õhtu, valge ja pime, kevad ja sügis, linn ja küla.

7. Viienda klassi emakeel: nimeta eesti keele sisekohakäänded. Mati otsustas piiluda pinginaaber Kasparilt, kes pakkus, et need on sisseütlev, seesütlev ja seestütlev. Mängija vastas nii, nagu pinginaaber, mis oli õige.

8. Kolmanda klassi loodusõpetus: mida vajab taim orgaanilise aine loomiseks? Mati pakkus, et need on valgus, toit, soodne temperatuur ja atmosfäär. Õige vastus oleks olnud süsihappegaas, vesi, mineraalsoolad ja valgus. Paraku vastas tema pinginaaber mineraalsoolade asemel mineraalaineid, mille saatjuht luges valeks, ja Mati lahkus saatest 10 000 krooniga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles