Poiss saatis diskvalifitseeritud olümpiajooksjatele oma medali

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada teatejooksumeeskond - Justyn Warner, Gavin Smellie, Oluseyi Smith ja Jared Connaughton
Kanada teatejooksumeeskond - Justyn Warner, Gavin Smellie, Oluseyi Smith ja Jared Connaughton Foto: SCANPIX

Kanadas üllatas üks poiss sellega, et saatis diskvalifitseeritud jooksjatele oma medali.

Kümneaastase Elijah Porteri sõnul tahtis ta leevendada sportlaste pettumust, edastab Ottawa Sun.

Kanada jooksjad said 4 korda 100 meetri teatejooksus esialgu pronksmedali. Kuid rõõm jäi üürikeseks, kuna meeskond diskvalifitseeriti valele rajale astumise pärast.

Porteril oli neist kahju ja selle tõttu saatis Kanada olümpiajooksjatele kirja ning oma medali, mille ta sai laste spordivõistluselt.

«Kui kuulsin, mis 11. augustil juhtus, leidsin et see ei ole õige. Teatejooksu reeglid ei peaks sellised olema,» kirjutas poiss jooksjatele suunatud kirjas.

Porter sõnas Kanada ajakirjanikele, et ta unistuseks on bioloogiks saada ning ka tulevikus jälgib ta Kanada sportlaste võistlemist suurvõistlustel.

«Kui ma saan jõukaks, siis tahan anda raha Kanada sportlastele, ükskõik kas nad võistlevad suve- või taliolümpial,» lisas poiss.

Porter edastas kirjast ja oma medalist pildi Twitteris. Sealt sai Kanada jooksja Justyn Warner, kes kuulus ka teatejooksumeeskonda, teada poisist ja tema medalist.

Lõpuks kajastas seda nii Kanada kui maailma meedia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles