Alasti vanur nõudis oma pangaarvel oleva raha kättesaamist

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina hoiustajad protesteerivad riigipanga ees karmistunud raha väljamakse tingimuste vastu. Loosungil on tekst «Hoiustajad on krediidiorjuse vastu».
Ukraina hoiustajad protesteerivad riigipanga ees karmistunud raha väljamakse tingimuste vastu. Loosungil on tekst «Hoiustajad on krediidiorjuse vastu». Foto: AFP / Scanpix

Kui pank keeldus vanurile hoiuarvel olevat raha väljamaksmast, võttis mees end alasti ja ähvardas end põlema panna

Panga esindaja sõnul tuli eakas mees 9. märtsil Ukrprombanka Kolodenka filiaali ning nõudis, et talle makstakse välja hoiuarvel olev summa, kuna hoiuse tähtaeg sai läbi, teatab ukranews.

Pangatöötajad keeldusid raha väljamaksmast ja soovitasid hoiuse tähtaega pikendada. Esmalt lubas mees välja kuulutada näljastreigi, seejärel riietus ta lahti ja ähvardas end põlema panna.

Hoiustaja juurde tuli filiaalijuhataja ja pärast lühikest läbirääkimist lubati mehele raha välja maksta. 10. märtsil sai mees kätte kolmandiku arvel olnud summast, ülejäänud osa saab ta kätte hiljem. Mees avas pangaarve viis aastat tagasi ja tegi sinna sissemakseid regulaarselt.

Ukraina karmistas hoiuarvetelt raha kättesaamise tingimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles