The Sound Poets teab Ewerti ja draakonite edu saladust

Rivo Veski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The Sound Poets
The Sound Poets Foto: promo

Teist Lõuna-Eesti pisikeses linnakeses kolmandat korda toimuval Uue Ajastu Festivalil üles astuvat bändi on suisa kutsutud Läti Coldplayks. The Sound Poetsi solist ja looja Jānis Aišpursi sõnul tõotab festival tulla väga põnev.

«Tõsi, see (Uue Ajastu Festival - toim) on mastaabilt küll väiksem, aga kahtlemata intiimsem paik muusika vahetamiseks lavalt publiku sekka,» leiab Aišpurs, kes on samuti veendumusel, et viimastel aastatel toimunus võib täheldada kultuurilist lähenemist Eesti ja Läti vahel ning ootab põnevil Eestis esinemist.

Aišpurs leiab, et nii pisikesed riigid nagu Eesti ja Läti ei peaks rabelema selle nimel, et turundada oma muusikat eraldiseisvalt vaid tutvustama sellega kogu regiooni. «Ehk siis teisisõnu rääkima balti muusikast ja balti artistidest,» käis Aišpurs välja idee, mis tõenäoliselt küll eestlastele väga meelt mööda poleks, kuid mis võib aja möödudes ehk isegi väljavaatega ideeks osutuda.

The Sound Poets on Aišpursi sõnul kollektiiv sõna otseses mõttes. See tähendab, et ka muusika loomine pole ühe või teise inimese ülesanne vaid kogu bänd peab oskama end loominguga samastada - seetõttu on ses ka kõigi panus.

«Poleks mõtet teha bändi, kui see ei kõnetaks kõiki selles kaasategevaid muusikuid,» leiab Aišpurs.

The Sound Poets on saanud ka mitmeid auhindu ning avanud Läti aasta muusikaauhindade tseremoonia nende ühe tuntuima hitiga «Kalniem pāri», kus ühtlasi sai tunnustust nende debüütalbum «Sound Poetry» kui aasta parim plaat.

Aišpurs ütleb, et vaatab turundusnutikuselt eduka Ewert and the Two Dragonsi poole alt üles. «Bänd on ära kasutanud seda, mis on siin hõredalt asustatud Baltikumis kõige arukam - esinenud koos naabermaade tuntuimate nimedega ning sealt edasi võitnud juurde kuulajaskonda saavutades edu kogu regioonis. Väga kaval!» kiidab The Sound Poetsi solist, tunnistades, et muusikat peab tegema täpselt nii kaua kui kaua on see lõbus kõigile bändi liikmetele.

Seekordselt alapealkirja «Õnne sagedus» kandev Uue Ajastu Festival kostitab veel kolme läti bändi - Karmafree, Martin Confused ja Triana Park.

Samuti astub pealaval üles Venemaa hetke kuumim postroki bänd Mooncake, kes on tänavu teistkordselt Baltikumi tuuril.

Tänavu õnne sagedusel Uue Ajastu Festival on varasemal kahel toimumisaastal võnkunud veel ka armastuse ja rahu sagedusel.

The Sound Poets esineb Uue Ajastu Festivali pealaval 11. augusti südaööl.

Vaata lähemalt Uue Ajastu Festivalist siit.

Festival pesitseb Facebookis siin.

Uue Ajastu Festivali Facebooki ürituse leht asub siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles