Christa üritab muusikaturul läbi lüüa

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu tüdruk Christa loodab muusikaäris jalga kinnitada.
Pärnu tüdruk Christa loodab muusikaäris jalga kinnitada. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Tänavuse aasta alguses end koos Ergo Korbiga Elmari raadio kuulajate südamesse laulnud Pärnu tüdruk Krista Karu ehk artistinimega Christa üritab edendada oma soolokarjääri.

Pärnakate Ergo ja Christa duetist "Ainus, mida soovin" kujunes aasta alguses Elmari soovisaate nõutumaid hitte, samuti oli lugu raadio Eesti edetabeli tippkümnes.

Tegelikult on Christa tegelnud laulmisega mitu aastat ja koostöö Ergoga tuli neiu kinnitusel üsna juhuslikult.

"Käin neljapäeviti Pärnu kuursaalis karaoket laulmas ja seal ma Ergoga tutvusingi," rääkis Christa. "Pärast mu esinemist astus Ergo ligi ja ütles, et mul on hea hääl, võiksime koos dueti teha. Eks see pakkumine mind üllatas küll."

Nii sündiski raadiokuulajaid võlunud "Ainus, mida soovin".

Laulmisega puutus Christa kokku juba lastekoorides. Pärast kooli lõppu on ta üles astunud ansambliga Helio ja tegutsenud omal käel. Laulmiseta ei möödu tal ühtki päeva.

"Üks tuttav muusik, Harli Maanus, tegi mulle fonod ja nendega käin aeg-ajalt esinemas," rääkis 22aastane Pärnu neiu, keda nägi hiljuti klubis Chaplin. "Esitan peamiselt eesti muusikat. Laule on nii Nexuselt, Vello Orumetsalt, Ivo Linnalt kui näiteks ansamblilt Dynamint. Chaplinis esitasin paar ingliskeelset lugugi, aga eelistan eestimaist muusikat."

Christa teatel esitab ta valdavalt diskomuusikat, mis läheb peale igas vanuses inimestele.

Tavaelus arvutikaupluse töötaja loodab muusikas läbi lüüa ja salvestada oma singli.

"Oleks vaja mänedžeri, kes viitsiks minuga tegelda," lausus Christa. "Siis saaks muusikaga tõsisemalt tegelda. Ise jään laulukirjutamisega natuke jänni. Laval meeldib mulle olla küll."

Kui töö ja laulmise kõrvalt mahti jääb, armastab Christa üle kõige Eestis rännata. "Eestis on hästi palju ilusaid kohti, kus on väga hea puhata," märkis ta. "Olen ikka üsna aktiivne ja kodust mind naljalt kätte ei saa. Elu tuleb ju põnevaks teha."

Lähitulevikus loodab neiu Ergoga järgmise loo salvestada.

"Meil oli sellest juttu, aga midagi konkreetset veel ei ole," tõdes Christa. "Võib-olla aitab Ergo mul esimese oma soololoo toota. "

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles