Laupäeval algab «Laululahingu» uus hooaeg

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikooli kammerkoor
Tallinna Ülikooli kammerkoor Foto: ERR

Sel Laupäeval, 14. märtsil kell 21.35 kohtuvad «Laululahingu» otsestuudios võistluseks kolm esimest vahvat osalejat - Tallinna Ülikooli kammerkoor, segakoor Let`s Bank ja Kambja laulukoor Läte.

 

 

Tallinna Ülikooli kammerkooril on pingelised ajad, sest käsikäes «Laululahinguga «valmistuvad nad veel teisteks tähtsateks lauluüritusteks. Kuid muidugi ollakse «lahingu» eel vägagi optimistlikud.

Liikumist aitab seada Märt Agu ja nagu koori blogist lugeda saab, tuleb kõigil veel harjutada «tango-nägu». Saates proovib dirigendiametit ennekõike lauljana tuntud Mikk Saar, kes õpib Tallinna Ülikooli kunstide instituudis muusika erialal koorijuhtimist.

 

Kambja aleviku piiril ütleb silt, et just see paik on Eesti koorilaulu häll. See on sealse koori arvates hea põhjus Laululahingus osalemiseks. Kambja laulukoor Läte harjutab laupäevaseks saateks usinasti tantsusamme.

«Enne hakkavad vist karud tantsima kui meie mehed. Nalja meil saab ja ärevus on hinges,» ütleb koori laulja Maarja Anton. Kambja koori teeb eriliseks see, et korraga on laval mitu põlvkonda ühest perest. Noorim kooriliige on 16-aastane ja vanim 62-aastane.

 

Nordea pangas tegutseva segakoori Let´s Bank koorivanem Kristi Koger kinnitab, et neil on hääled seatud ja sammud selged.

«Loodetavasti ei löö me verest välja ka prožektorite valguses ja televaatajate hindavate pilkude all,» ütleb ta. Väikese ärevusnoodina saab nende blogist lugeda, et sel teisipäeval oli kadunud ülemine «mi».

Ühiselt arvatakse, et ei tohi proovidega lausa üle pingutada. Pangarahva proovid toimuvad mitte just kõige traditsioonilisemas paigas – Hobujaama kontori teenindussaalis. Nii et tähelepanelikel möödujatel on kaks korda nädalas pärast tööpäeva lõppu võimalik kontori klaasustest piiluda erinevas rütmis väänlevaid lauljaid!

 

Esimese saate žüriis teeb Maire Aunaste ja Aarne Saluveeri kõrval kaasa helilooja ja muusik Olav Ehala. Saatest pääsevad edasi kaks koori, neist ühe valib žürii ja teise televaatajad, kes saavad hääli anda otsesaate ajal telefoni teel. Võitja selgub 2. mail finaalsaates.

 

Sel hooajal saab Laululahingule internetis kaasa elada juba hommikust alates. Kaheksal Laululahingu-laupäeval kell 9.30 - 19 näeb veebikaamerapilti kooride proovidest, kus valmistutakse õhtuseks otsesaateks. Aadress: www.etv.ee/otse.

 

Kooride blogid, laulud, videod, saates osalejate kommentaarid: www.etv.ee/laululahing.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles