Baltikumi suurim pungifestival annab avapaugu!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dambis
Dambis Foto: AFP / Scanpix
Sel laupäeval, 14. märtsil kell 19.00 lükkab Tartus Pärmitehases hoo sisse suvel toimuv Punk'n Roll festival. Toimunud on festival aastast 1998 ja ei kavatsetagi peatuda. Punk'n Roll 2009 toimub traditsiooniliselt augusti kolmandal nädalavahetusel Kilingi-Nõmmes ning ka sel aastal on oodata esinejaid üle Euroopa.

Laupäevasel soojendusüritusel astuvad üles 6 bändi Lätist ja Eestist. Peaesinejaks on legendaarne Inokentijs Märpls Lätist. Bänd sai alguse juba 1985. aastal ja esimesed kontserdid anti aasta hiljem. Nagu ikka tol ajal juhutus, ei pääsenud ka Inokentijs Märpls'i liikmed repressioonidest. Trummar veetis sõjaväest kõrvale hoidmise eest 3,5 aastat vangis ning ka laulja oli sunnitud samal põhjusel veetma aega psühhiaatriakliinikus.

Aastate jooksul on bänd mänginud paljudel Läti, Leedu ja Eesti sõltumatutel festivalidel ning on välja andnud 3 täispikka albumit ning mitmeid lühemaid üllitisi.

Laulja ja bändi esilaulja Dambis on oma muusika kohta öelnud nii: «Mu bänd ei ole otseselt kellegi mõjutustega, mul pole otseseid lemmikuid, kuulan väga erinevat muusikat. Mängin seda mis mulle meeldib ja kaverite esitamine pole mulle kunagi istunud. Sõnad on erinevad - sotsiaalsetest probleemides, poliitikast, filosoofiast, huumoriga segatud ja vahest ka skisofreenilised. Ma väljandan neis oma maailmavaadet ja tänapäeva...»
Bänd on jätkanud aktiivselt kontsertide andmist siiani. Näib, et 24 tegutsemisaastat pole meeste hoogu peatanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles