Järvamaa muuseumis näeb pilte 68 aasta tagusest ajast

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Järvamaa muuseumi esimese korruse näituste ruumis on üleeilsest ühes seinas vaadata laste pilte 68 aasta tagusest ajast.


Muuseumi programmijuhi kohusetäitja Elle Näppo selgitas, et need on Järvamaa laste 1941. aastal vesivärvide või värvipliiatsitega käepärasele paberile tehtud joonistused teemal «Täna joonistame kodu». «Järvamaa muuseumi fondi on need õpilastööde näitusele saadetud tööd sattunud Paide keskkooli kauaaegse õppealajuhataja Helmi Rieseni päranduse kaudu,» lausus ta. «Tegelikult on fondis pilte 120, näitusele mahtusid neist pooled.»


Näitusetoa aknaaluse pinna on võtnud enda alla mitmesuguses vormis ja tehnikas maakonna praegusaja laste tööd teemal «Külaskäik muuseumi». «Need on valminud muuseumiaasta puhul korraldatud võistlusele,» selgitas Näppo. «Vanemale koolieale pakkusime välja kirjatöid, noorem kooliiga meisterdas ja joonistas oma muuseumikülastuste mõjul.»
Näppo märkis, et žürii asub töid kaaluma järgmisel neljapäeval, paremad kuulutame välja ja auhinnad anname kätte 25. märtsil,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles