Täna algavad Eesti Filmi päevad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Must Peeter»
Kaader filmist «Must Peeter» Foto: Kinomaja

11. märtsil algavad juba 11. korda Eesti Filmi Päevad, mida korraldatavad Eesti Kinoliit ja Eesti Filmiajakirjanike Ühing.

Selle aasta filmipäevade hüüdlauseks on «Tule vaata ka eesti filme!» ning programm pandi kokku 2008. aastal Eestis toodetud filmiparemiku põhjal.

Retrospektiivprogrammis on seekord tuntud eesti dokumentalisti Andres Söödi filmid. Ka Eesti Filmi Päevade avafilmiks on Söödi viimane teos «Ajapikku unustatakse meie nimi» (2008). Seoses dokumentalisti 75.-nda juubeliga esitletakse projekt Eesti film 100 raames taastatud dokumnetaalfilme «511 parimat fotot Marsist» (1968) ja «Jaanipäev» (1978).

2009. aasta Eesti Filmi Päevade programmis väärivad tähelepanu Priit Pärna eriseanss, kus linastuvad vanameistri kuus esimest animatsiooni ja ka tema viimane linateos "» ilma Gabrielle Ferrita», ülipopulaarsed dokumentaalfilmid Marko Raadi «Toomiku film», Mait Laasi «Aja meistrid» ja Kaupo Kruusiaugu «Mängija».

Loomulikult ei jää kavast välja ka eelmisel aastal linastunud täispikad mängufilmid: Rene Vilbre «Mina olin siin», Ain Mäeotsa «Taarka» ja Liina Paakspuu «Soovide puu».

Seekordsete filmipäevade raames on esmakordselt spetsiaalsed ööseansid, mis on vaatajatele tasuta. 13. ja 14. märtsil öösel näidatakse Kinomajas terves pikkuses ETV ülimenukaid seriaale «Tuulepealne maa» ja «11 000 aastat hiljem». Ööseansid on ettevalmistatud koostöös Eesti Rahvusringhäälinguga.

20. märtsil kell 15 toimub juba traditsiooniliseks saanud Tudengiprogrammi esitlus, kus BFM noored filmitegijad saavad tutvustada oma tegemisi.

Eesti Filmi Päevad lõppevad 20. märtsi õhtul suure lõpupeoga, kus DJ-dena on mõõtu võtmas mitmed eest filmitegijad ja näidatakse VJ-de kokku pandud visuaale eesti filmiklassikast.

Pileteid on võimalik osta Kinomajast üks tund enne seansi algust ning kõigist Piletilevi müügipunktidest.


Festivali programm ja lisainfo:

www.festival.kinomaja.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles