“Buratino” jõuab reedel kinodesse

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmi võtetelt. Buratino (Mikk Nurga) ronib välja kanalisatsioonikaevust.
Kaader filmi võtetelt. Buratino (Mikk Nurga) ronib välja kanalisatsioonikaevust. Foto: Irina Kalinitšenko

Lühifilmi „Tulnukas" režissööri Rasmus Merivoo uus täispikk mängufilm „Buratino", mille nimiosalist kehastab Rakverest pärit Mikk Nurga esilinastub Tallinnas Coca-Cola Plazas 12. märtsil kell 19.


Aleksei Tolstoi tuntud lasteraamatu „Kuldvõtmeke" teemadega mängiv linateos on valminud Eesti ja Venemaa koostöös.



„Buratino" on režissöör Rasmus Merivoo sõnul plahvatustest ja lauludest tulvil muusikaline trashkomöödia, mis on mõeldud eelkõige teismeeas piinlevatele noortele.



Lugu saab alguse ühel sügisööl, mil üksik naisterahvas Maria Carlo soovib endale last. Tema soovi kuulda võttes lendab kosmosest tuppa võluseeme ja naine jääbki rasedaks.

Ilmavalgust näeb imelik puust poiss, kelle ema suurest rõõmust Buratinoks nimetab.
 
Buratinost (Mikk Nurga) kasvab tüüpiline teismeline lontrus, kes ema esialgsetele ootustele sugugi ei vasta.

Tema kahtlased sõbrad Artemon, Pierrot ja Toivo teevad koos Buratinoga bändi ning käivad rikaste linnaosas Mamma Carlo saiu müümas, külvates segadust, mõnitades politseid ja otsides inspiratsiooni oma bändi lugude tarvis.
 
Muretult ringi trallitades ei pane noored huligaanid tähelegi, et keset linna on kerkinud hiiglaslik pilvelõhkuja, kus pesitsev kuri miljardär Carabas Barabas on üles seadnud lõksu, et leida üles poiss-pomm - poiss, kes on pooleldi puu, pooleldi inimene ning kelle sees valmivad miljonid võluseemned.
 
Kui Carabas Barabasi maailmavallutusplaanid ristuvad Buratino ja tema sõprade viguritega, tekib kaos, mille sarnast linn varem näinud pole.

Ohus on terve maailm ja võita on Carabas Barabasi kaunitarist tütre Malvina süda ning Buratino võtab selle väljakutse vastu.
 
Mängufilmi "Buratino" peaosalist mängib Mikk Nurga.

Filmis teevad kaasa nii eesti kui vene näitlejad: Jaan Rekkor, Uku Uusberg, Alo Kõrve, Tiit Lilleorg, Jelena Radevitš, Marina Soloptšenko, Valeri Kuharešin.

Filmi operaator on Aleksandr Kornejev ja helilooja Rainer Jancis. Filmi produtsendid on Mati Sepping, Tiina Lokk,  Sergei Kabanovski ja Dmitri Kabanovski.

Filmi tootjad on Estinfilm ja Mavrfilm Eestist ning Planet Kino Venemaalt.

Mängufilmi „Buratino" eelarve on 17,2 miljonit krooni.

Filmi tootmist toetasid Eesti Filmi Sihtasutus,  Kultuurkapital, Kultuuriministeerium, Eesti Rahvusringhääling, Vene Föderatsiooni Kultuuriministeerium.

Film linastub Coca-Cola Plazas, kinodes „Sõprus" , „Cinamon" ja „Ekraan" alates 13.märtsist.

Loe ka Mikk Nurga Buratinona Venemaal

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles