Texases avastati puudega noormeeste kaklusklubi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Texasest avastati puudega noorte kaklusklubi
Texasest avastati puudega noorte kaklusklubi Foto: SCANPIX

USAs Texases Corpus Christis korraldasid ühe puudega õpilaste kooli töötajad oma hoolealustele kaklusklubi.

Politsei sai kummalise kaklusklubi jälile teelt leitud mobiiltelefoni abil, milles oli fotosid ja videosid noormeeste kaklustest, kirjutab news.com.au.

«See on noorte ärakasutamine kõige julmemal moel. Ma ei ole oma 30 aasta pikkuse karjääri jooksul varem millegi sellisega kokku puutunud. Erijuhtumeid on ette tulnud, kuid mitte nii laiaulatuslikult organiseeritut,» sõnas  politseinik Tim Wilson.

Wilsoni sõnul on mobiiltelefoni videos näha, kuidas puudega noorte õpetajad ärritavad oma hoolealuseid seni, kuni nad kaklema hakkasid.

«Vaimse ja kehalise puudega noored lõid, nügisid ja peksid teineteist ning võitjaks kuulutatud tõstsid käed üles, nagu on poksivõistlusel kombeks,» lisas politseinik.

Politsei tegi kindlaks ka kooli töötajad, kes noori kaklema ärgitasid. Neile esitatakse süüdistus inimõiguste rikkumises ja vägivallale ärgitamises.

Texase osariigi ametivõimude sõnul tuleb puudega inimestele luua paremad tingimused ning tõhustada kontrolli, et neid ära ei kasutataks.

«See juhtum näitas puudujääke seadusandluses ning vajadust sotsiaalhoolekande süsteemi muutmiseks,» sõnas osariigi haridusametnik Abel Herrero.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles