Rock Ramp sihib taas publikurekordit

Kaarel Arb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis peeetav Rock Ramp kogub iga aastaga üha enam populaarsust.
Viljandis peeetav Rock Ramp kogub iga aastaga üha enam populaarsust. Foto: Raigo Pajula

Vähem kui nädal pärast pärimusmuusikafestivali lõppu oota­b Viljandi taas muusikasõpru – täna õhtul algab rokifestival Rock Ramp. Selle raames astub erinevatel lavadel ja klubides üles 38 kodumaist rohkem või vähem rokilikku esinejat.


Mullu oli Rock Ramp enam kui 3500 külastajaga üks rahvarohkemaid rokifestivale Eestis. Viimastel aastatel on iga kord publikurekord püstitatud ja tänavugi loodetakse, et senine tippmark püsima ei jää – oodatakse üle 4000 külastaja.

Tõusis suurfestivaliks

Festivali ühe peakorraldaja, Juhan Nöpsi sõnul käivad ettevalmistused täie hooga ning eelmiste aastate kogemuste põhjal on sajaprotsendiliselt kindel, et kõik valmib õigeks ajaks. Heli- ja valgustehnikud olid kohal juba eile ning veel tänagi käib päev otsa ehitustöö.

Et tänavu löödi 38 esinejaga taas rekord ka selles vallas, ei olnud Nöpsi sõnul eesmärk omaette. Kuni viimase hetkeni leiti uusi bände, keda oleks lihtsal kahju olnud kõrvale jätta.

Nöps lisas, et tänasel nii-öelda soojenduspäeval on kava tihedamaks muudetud ning kui varem on juba esimesel päeval olnud festivalisündmusi kahes kohas, siis täna toimuvad kontserdid vaid Lennukitehases.

Reedel ja laupäeval on põhikontserdid Kaevumäel ja Teisel Kirsimäel ning õhtused sisekontserdid lisaks Lennukitehasele ka klubis Rubiin.

Esimest korda 1986. aastal peetud ning 1990ndate keskpaigas varjusurma langenud festivali korraldatakse pärast taaselustamist kuuendat korda – ikka Nöpsi ning tema ümber kogunenud meeskonna eestvedamisel.

2007. aasta festivalist, millel esines kuus bändi ning mida külastas 500 huvilist, on praeguseks jõutud Eesti mõistes suurfestivalini. Kaks aastat tagasi, kui Rabarocki ei toimunud, nauditi koguni Eesti suurima rokifestivali tiitlit, ühe rahvarohkemana jätkatakse siiani.

Võimalus noortele

Tänavu Nöps end enam ainuisikuliselt peakorraldajaks nimetada ei luba, sest nii korraldusliku poole kui esinejate valiku osas on ülesanded jagatud võrdsemalt kui varasematel kordadel.

Rock Rampi korraldab kuueliikmeline meeskond, abistajaid ja koostööpartnereid on oluliselt rohkem.

Seekordse Rock Rambi nimekamad esinejad on Smilers, Singer-Vinger, Orelipoiss ja J.M.K.E. Nöpsi sõnul on aga alati valitud hulgaliselt ka vähemtuntud või päris uusi kollektiive, kuna festivali üheks eesmärgiks ongi anda noortele võimalus esineda kõrvuti juba tuntud muusikutega.

Nöps lisas, et suures osas on esinejate valikul määrav tema enda ja kaaskorraldajate maitse, kuid jälgitakse ka teisi nüansse. Nii püütakse kavva valida esinejaid, kellel on kas äsja ilmunud või ilmumas helikandja või kes on muul moel suuremat tähelepanu pälvinud. Nöpsi kinnitusel on esinejate valik rohkeid kiidusõnu pälvinud juba enne üritust.

Nagu pärimusmuusikafestival, on ka Rock Ramp tänavu sunnitud ehitustööde tõttu telk­laagri tuttavast kohast mujale kolima. Uus telkla asub Viljandi spordihoone taga muruplatsil, mille kõrval olevasse parklasse on rajatud eraldi tsoon mootorratturitele. Telklaagri uus asukoht on Nöpsi sõnul pigem positiivne muudatus – see asub nii festivalialale kui ka kesklinnale lähemal.

Eraldi eesmärgina püüab festival elavat rockmuusikat viia ka vähekindlustatud noorteni ning kingib muusikaelamuse Viljandi sotsiaal- ja lasteabi keskuse, Eesti suurperede abistamise seltsi ja SOS Lasteküla lastele ja noortele, kellele on festivalile sissepääs tasuta.

Rock Ramp 2012

•    2.–4. augustini Viljandi Lossimägedes, klubides Lennukitehas ja Rubiin

•    Esineb 38 artisti, lisaks toimub mootorratturite kokkutulek Motoramm

•    Lavale tulevad teiste seas Smilers, Orelipoiss, Mimicry, Singer-Vinger, Def Räädu, J.M.K.E

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles