Liitmaa: Luisaga Eurovisioonil dueti laulmine oli Marguse idee

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elmar Liitmaa
Elmar Liitmaa Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht / Scanpix

Elmar Liitmaa laul oli üks viimastest, mis Eurovisiooni jaoks valmis sai, ning seda esitavad saate «Kaks takti ette» võitja Margus Vaher ja Luisa Värk.

Laul kannab pealkirja «God Inside My Soul», mida Elmari sõnul võiks tõlkida kui «Jumal sinus eneses».

Muusik tunnistas raadio Elmar hommikuprogrammi intervjuus, et laulukirjutamise tempo oli päris hirmutav: «Kuni viimase hetkeni ei olnud ju täpselt teada, kes saate võidab. Kõik kolm finalisti olid minu jaoks võrdsed.»

Laul oli tal tegelikult juba varem olemas. «Me vaatasime Margusega minu olemasolevad materjalid läbi ning see laul talle meeldis ja sobis,» meenutas laulu autor.

Marguse kohta ütles Elmar, et tegemist on omanäolise ja iseteadva lauljaga. «Ma arvan, et see Eurovisiooni trall ei ole päris tema loomusekohane, aga ta tuleb sellest auga ja väärikalt välja,» lisas ta.

Teha laul duetina, oli Elmari sõnul Marguse idee. «Margus pakkuski Luisa välja ja mis mul selle vastu sai olla. Proovisime. Hääled sobisid ilusti. Kahehäälsus toimis paremini kui ühehäälsus,» rääkis muusik.

Suurt šõud Elmariei luba. «Mingit tsirkust sinna taha ei tahtnud teha. Arvestades ka laulu sõnumit, mis on küllalt sügav, otsustasime teha klassikalise bändi live’i,» kommenteeris Liitmaa.

Eurovisiooni peab Liitmaa väga vajalikuks võistluseks. «Eestis on muusikule või heliloojale kõlapinda niivõrd vähe. Ka telekanalitest on kadunud igasugused saated a la «Seitse vaprat» või «Uus viis», kus sai oma loomingut tutvustada. Nii et kus siis seda veel teha kui mitte Eurovisioonil,» rääkis autor.

Hiljuti esitles Elmar Liitmaa ka oma lauluoskust. Tema lauldud on kiirabiseriaali «Brigaad 3» tunnusmuusika «Su nakatav naer».

Soolokarjääri muusik siiski ei plaani. «Minu laulukatsetamise vajadus sai selleks korraks rahuldatud,» naeris ta. «Ma arvan, et lauljad, kes on n-ö päris lauljad, teevad seda minust paremini.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles