Aunaste tõi vaatajani põnevad elukäigud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maire Aunaste
Maire Aunaste Foto: ERR

Maire Aunaste arutles teisipäevases ETV saates «Head uudised» elu ja inimeste üle suupillimuusika saatel.

Esmalt vestles Aunaste tõlk Karin Anderseni ja golfitreener Piret Peernaga, kes kohtusid esmakordselt pool tundi enne saadet. Neid ühendab heategevus. Karin organiseeris korjanduse Lastekeskuse heaks ja Piret sai ka abikutsuva meili, mille ajel hakkas tuttavatele ja töökaaslastele helistama, kogudes sama päeva lõpuks kokku arvestatava summa. Märkimisväärne on see, et mõlemad naised on elanud üle kümne aasta välismaal, kuid otsustanud tagasi koju pöörduda.

Videolugu oli tehtud mõned nädalad tagasi Haanjamaal, milles Kristina-Maria Luite rääkis, mis on tema õnne aluseks. Naine tuli Tallinnast Eesti täiesti teise serva Jumala kutsel ja alustas julgelt - maja oli vaja peaaegu nullist korda teha. Ta jättis maale tulles kõik mugavused, kaasa arvatud elektri. Kristina-Mariat muserdab vaid, et aastatega on küünalde hind mitmekordseks tõusnud! Suur osa rahast läheb ka autokütusele ja remondile.

«Ikka Jumalast,» ütles naine, kust pärineb tema elurõõm. Kristina-Maria tahaks kodukohta rajada vabakäigukloostri, kui vaid raha saaks. «Et kui keegi satub eluraskutesse ja mõtleb ühtelugu nöörijupi peale, siis parem tulgu siia,» ütles naine. Seal otsitakse siis lahendust üheskoos Piibli abil.

Järgmiseks said sõna Terje ja Jocke Salokorpi, kes kohtusid Soomes, kuid otsustasid pärast abiellumist luua kodu Eestis. Rootsis sündinud Jocke põhjendas, et Eesti on hea koht, kus elada. Paar on aastaid tegelenud joogaga ja neil on joogakool. Jooga on paari sõnul suurepärane võimalus stressiga toime tulla. Jocke pole kindel, et Soomes on vähem stressis inimesi kui Eestis - võibolla seal ei näidata seda lihtsalt välja.

Saate lõpetas suupillikvintett Piccolo, mille liikmed Feliks Kark ja Elmar Trink meenutasid, kuidas klubi kokku tuli ja kuidas see arenenud on. Feliks on nimetatud ka maailma tuntumate suupillimängijate hulka. Feliks näitas ja demonstreeris stuudios erinevaid suupille, mida tal on kokku 50 ümber. Muusik soovitab suupilli suitsumeestele: «Sel on kolm head omadust - arendab muusikalist kuulmist, kopsumahtu ja ta on väike, mistõttu on teda lihtne kaasas kanda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles