Laura Kallasvee paneb Athenasse üles moefotonäituse

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotograaf Laura Kallasvee avab laupäeval 14. märtsil Tartus kultuurikeskuses Athena näituse, mis on läbilõige aastate jooksul tehtud moefotograafiast.
Fotograaf Laura Kallasvee avab laupäeval 14. märtsil Tartus kultuurikeskuses Athena näituse, mis on läbilõige aastate jooksul tehtud moefotograafiast. Foto: Laura Kallasvee

Fotograaf Laura Kallasvee avab laupäeval 14. märtsil Tartus kultuurikeskuses Athena näituse, mis on läbilõige aastate jooksul tehtud moefotograafiast.

Näitusel on üleval valik pilte aastail 2000-2009 valminud moeseeriatest erinevatele väljaannetele. Näiteks nagu Stiil, Trend, Cosmopolitan, Muusa, FHM, Playboy ja Mimi, koostöös stilistide Liisi Eesmaa, Karolin Kuusiku, Ester Kannelmäega.

«Soovin näitusel osutada tähelepanu sellele, et ka moefotograafia on arvestatav kunstivorm,» ütleb Laura Kallasvee. «Moefoto on loominguline töö, kunstiliik, mitte tühipaljas tilulilu, ning moefotograafial on ka dokumenteeriv külg: hästi ja korralikult tehtud moeseeriad on head ajastu jäädvustajad, mitte ainult kindlal hooajal tarvilikud «pildiklõpsud».»

Samuti on näitusel eksponeeritud Kallasvee töid varasematelt näitustelt ning päris uusi, spetsiaalselt uue näituse tarvis tehtud pilte.

Kallasvee näituse avamisega samal õhtul annab Athena kontserdisaalis üle hulga aja Tartus kontserdi Vaiko Eplik & Eliit – ansambel tuleb lavale täies koosseisus ning esitavad kava, mida ei ole Tartus varem nähtud ega kuuldud.

Enne ja pärast Eliiti on dj-puldis Siim Nestor ja Heivi Saaremets.

Laura Kallasvee näitus jääb Athenasse kuuks ajaks, hiljem on autoril plaan väljapanek ka Tallinnasse tuua.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles