Kurb uudis: Soomlaste punt Lordi kaotas bändikaaslase

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seni edukaimalt on Soomet Eurovisioonil esindanud ansambel Lordi.
Seni edukaimalt on Soomet Eurovisioonil esindanud ansambel Lordi. Foto: SCANPIX

Lordi kauaaegne klahvpillimängija Awa lahkub bändist.

Bändi muusikut näeb viimast korda Simerock festivalil Rovaniemis 11. augustil.

Awa liitus Lordiga 2005. aastal ning tema mängib ka pundi menukaimal albumil The Arockalypse, millel on ka Eurovisioni võidulugu «Hard Rock Hallelujah». Kokku on muusik mänginud kolmel Lordi albumil.

Uus klahvpillimängija on bändi juba valitud. Teda ning pärast Tonmi Lillmani surma liitunud uut trummarit kuuleb uuel albumil, mida bänd läheb USAsse lindistama 1. septembril. Plaadi produtsendiks on Michael Wagener ning kauamängiv peaks ilmuma tuleval aastal.

Awa ütleb oma otsuse kohta järgmist: «Bändis veedetud aeg on olnud minu elu parim. Olen alati olnud Lordist vaimustusest ja jälgin nende tegemisi kindlasti ka hiljem. Kogu meeskond oli mulle nagu teine perekond, jään neid igatsema.»

Bändi liider Mr Lordi oli Awa lahkumiseks valmis. «Me oleme seda temaga päris pikalt arutanud, kuid keegi ei arvanud, et käesolev aasta saab olema bändile niivõrd muutusterohke. Muidugi lootsime, et koosseis püsib, kuid saatuse vastu ei saa. Austame Awa otsust ja teame, et see polnud kerge,» lisas mees.

Awa on bändiga Eestis käinud kolmel korral - 2006. aastal Haapsalus, 2007. ja 2010. aastal Tallinnas.

Lordil ilmub sügisel kogumik «Scarchives vol 1», mis sisaldab ka seni ilmumata albumit aastast 1999 ja esimest kontserti aastal 2002.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles