Katastroofifilm «Cloverfield» vallutas Ameerika kinod

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Cloverfield»
Kaader filmist «Cloverfield» Foto: outnow.ch

Katastroofifilm «Cloverfield» ületas sellel nädalavahetusel Ameerika kinokülastamise kõiki ootusi, teenides 41 miljonit USA dollarit (442 miljonit Eesti krooni), mis on ka uus jaanuarikuu absoluutne rekord.

Kuid ka teisele kohale platseerunud romantiline komöödia «27 Dresses» («Pulmasõltlane») ei pidanud häbist silmi maha lööma, sest film võttis vaadatavustabelis sisse teise koha vägagi kopsaka 22,4 miljoni dollariga (242 miljoni krooniga), vahendab forumcinemas.

Filmistuudio Paramount jaoks oli «Cloverfieldi» menu seda paljuütlevam, et filmi tegemiseks kulutati tänapäeva mõistes lausa kuritegelikult vähe raha – linaloo eelarveks oli kõigest 25 miljonit dollarit ja sellest suure osa neelasid veenvad eriefektid. Nüüd vastutas see tagasihoidliku raha eest valmis tehtud film suurstuudio läbi aegade kümnenda avanädalavahetuse tulemuse eest.

«Cloverfield», mis kõikjal laineid löönud oma salapäral põhineva ja uudishimu üles kütva reklaamikampaaniaga, saabub Eesti kinodesse juba eelseisval nädalavahetusel. «27 Dresses» saabub esimest korda Eesti kinosõbra palge ette sõbrapäeva erilinastustega.

Ka «Pulmasõltlase» eelarve ei olnud just hiiglaslik. Film, mis tsementeeris endisest veelgi enam peategelast kehastanud Katherine Heigli staariseisust, valmis kõigest 30 miljoni dollari eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles