Staarpoliitik Galojan naudib elu udusel Albionil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Staarpoliitik Anna-Maria Galojan Londonit nautimas
Staarpoliitik Anna-Maria Galojan Londonit nautimas Foto: Indrek Galetin

See on vana tõde, et eestlane armastab eestlast!  Ka udusel Albionil on meie armastatud staarid kampa löönud, et taas Maarjamaa vetel laineid lüüa. Sõbrakäe on teineteisele ulatanud näiteks staarpoliitik Anna-Maria Galojan ja Eestimaa esimene staarfotograaf Indrek Galetin.

Londonis tegutsev staarfotograaf Indrek Galetin postitas oma Facebooki fännilehele pildiseeria Albioni vaatamisväärsustest, mida kaunistab alati stiilne staarpoliitik Anna-Maria Galojan.

Vaata pilte SIIT!

Kuidas meeldib?

Elu24 uuris ka Anna-Marialt, kuidas veereb tema eluke uhkel Albionil.

Anna-Maria Galojan: Mul kõik korras, õnneks ka udusel Albionil on viimased päevad suvised ja päikepaistelised olnud.

Mis maa on Albion?

Albion on Suurbritannia saare kõige arhailisem nimi. Vahel kasutatakse seda nime ka Inglismaa kohta.

Nimi võib tulla keldi keeltest ning tema päritolu sõnatüvedest tähendusega valge ja mägi. Selle nime tegid tuntuks muinasroomlased, kes seostasid nime Albion ladina sõnaga albus  ehk valge.

Valge seostus roomlastele Doveri valgete kriitkaljudega, mis asuvad Suurbritannia saare lõunatipus ja teadaolevalt kasutati nime Albion esmakordselt juba 6. sajandil eKr. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles