Muuseum kutsub aega veetma kasuga

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolme aasta eest Ülenurmel võet pildil on noored “sepad” Rene Männiste (esiplaanil) ja Hendrik Türk.
Kolme aasta eest Ülenurmel võet pildil on noored “sepad” Rene Männiste (esiplaanil) ja Hendrik Türk. Foto: Sille Annuk

Eesti põllumajandusmuuseum pakub jutsidele, kel huvi oma kätega midagi valmis teha, võimalust täita koolivaheaja neli päeva lõbusa ja hariva tegevusega.



Esmaspäeval, 16. märtsil võetakse Ülenurmel ette paeltepunumine ning usinale peaks selgeks saama käepaela ja vöö plettimine. Teisipäeval, 17. märtsil antakse uudishimulikele proovida kangakudumist nii suurtel telgedel kui raamil. Neljapäeval, 19. märts on puutööpäev: meisterdatakse pildiraame, medaljone ja muud, mida osavnäpul annab puidust teha.

Käsitöönädal lõpeb reedel, 20. märtsil muuseumi sepikojas, kus katsutakse rauda taltsutada ja valmis saada ehk mõnigi metallitöö.

Jutuks olnud õpipäevad algavad kell 9 ja lõpevad kell veerand kaksteist. Õpipäevadel käsitletava kokkupanekul on juhendajad silmas pidanud, et tegevus passiks nii tüdrukutele kui poistele, nii algkasside õpilastele kui juba pisut või rohkem vanematele.

Eesti põllumajandusmuuseum asub kolme kilomeetri jagu Tartust väljas endises Ülenurme mõisas. Lihtsaim moodus sinna ühissõidukiga jõuda on astuda ehk istuda Tartu bussijaamas kell 8.45 väljuvasse Põlva bussi, pileti hind seitse krooni.

Ülenurmelt tagasi saab sealt 11.35 väljuva bussiga: pilet 10 krooni, omnibuss jõuab Tartusse kaubamaja juurde kell 11.50.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles