Ainult naistele: kas seksita võib olla õnnelik?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees ja naine
Mees ja naine Foto: wallpaperbase.com
«Laman voodis ja vahin lakke. Peeter magab juba ammu. Ka täna õhtul me ei seksinud. Meie vahel laiuks justkui kuristik ja sellest üle ronimine tundub võimatuna, kuna meie vahel pole füüsilist kontakti olnud juba ammu. Tahaksin nutta ja karjuda. Miks meil ei võiks olla normaalne seksuaalelu? Mida ma peaksin ette võtma?» Nii küsib naistefoorumis 30-aastane Tiina.

Tema loole on lisandunud hulk saatusekaaslaste kommentaare:

Vilve: Minu seksuaalelu kuivas kokku raseduse ajal. Mees lihtsalt keeldus minuga raseduse ajal seksimisest. Ja ega olukord ei paranenud enam ka peale lapse sündi. Seksime väga harva.

G.V: Mul pole isugi rohkem, kui kord kuus, hea kui sedagi. Saab ilmagi hakkama.

Liis: Mees pettis mind ja peale seda ma ei suuda enam temaga seksida. Teisalt, oleme koos olnud nii kaua, et mõttetu on lahkugi minna.

X: Ka mul läks raseduse ajal seksuaalelu täiesti peesse. Kogu aeg oli süda paha ja ma lihtsalt ei suutnud end kokku võtta. Mees oleks küll tahtnud aga...

Ex Õnnelik: Minu abikaasa ema suri vähki. Ta elas seda väga raskelt üle. Ka meie suhtest kadus peale seda soojus, romantika ja seks. Mõistsin oma kaasat täiesti, kuid kui miski ei muutunud ka paari kuu pärast muutusin murelikuks.

Proovisin nii ja naa, aga meie suhtest on saanud lihtsalt sõprus. Me ei puudutagi enam teineteist, suudlemisest ja muust rääkimata. Otsustasime nüüd teha meie kooselus väikese vaheaja. Kolisime mõneks ajaks eraldi paremaid aegu ootama.

Piia: Meie seks lõppes, kui selgus, et ma ei saa lapsi. Päris räige karistus minu arvates, kui arvestada, et seegi oli minu jaoks juba suur šokk, kui sain teada et ma ei saa mitte kunagi lapsi. Ma ei teagi mis edasi saab...

Minni: Mul mees 26 ja ei taha kuus üle 2 korra. Mida pean mina tegema?

Lahendus: Mul sama lugu. Leidsin lahenduse ning jagasin koormuse oma mehe ning kahe naabrimehe vahel ära.

Psühholoog-seksoloogi arvamus: Selliseid juhtumid on harvad, kus koos elav paar lepib omavahel kokku, et elatakse tsölibaadis. Kindlasti selliseidki leidub ja kui see neile sobib, siis miks mitte.

Tuleb siiski lisada, et paarisuhe ilma seksita ei ole tavaliselt õnnelik. Seks ja sellega kaasnevad naudingud on kindlasti üks paari ühendavatest olulisematest teguritest.

Erandolukordadeks võivad olla ühe osapoole tõsisem haigestumine, just lapse saanud naine, kelle hool ja energia lähevad vastsündinu hoidmisele, jne. Tegelikult elavad pea kõik pikemalt koos olnud paarid vahel ka nn seksivaeseid aegu.

Oluline on sellistest aegadest üle saada ilma teist osapoolt solvamata. Tuleb osata oma tunnetest rääkida ja osata hellust ning tähelepanu jagada teineteisele ka rasketel hetkedel.

Mida arvad sina, kas suhe ilma seksita on võimalik ja kas ilma seksita võib olla õnnelik?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles