Rentslimiljonär

Kristjan Lepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Draama "Rentslimiljonär".
Draama "Rentslimiljonär". Foto: Internet

Mumbai slummist pärit pennitu 18aastane orb Jamal Malik (Dev Patel) on ühe küsimuse kaugusel võitmaks 20 miljonit ruupiat India telemängus "Kes tahab saada miljonäriks?". Kui aga mänguaeg saab läbi ja saade läheb vaheajale, arreteeritakse Jamal ootamatult kahtustatuna petmises.

Lõppude lõpuks, kuidas saab harimatu tänavapoiss nii palju teada? Otsusekindel politseiinspektor veedab terve õhtu Jamali uskumatut minevikku uurides . Alates tema haaravatest lugudest slummist, kus ta koos oma venna Salimiga püsis elus tänu oma nutikusele, kuni tema südamevaluni Latika pärast - see on unustamatu tüdruk, keda ta armastas ja kaotas.

Iga peatükk Jamali loos paljastab, kus ta õppis vastused mälumängu pealtnäha võimatutele küsimustele. Aga üks küsimus jääb mõistatuseks: mida teeb noormees, kellel pole mingit ilmset soovi rikkaks saada, päriselt telemängus?

Lavastaja Danny Boyle. Osades Dev Patel, Freida Pinto, Anil Kapoor, Irrfan Khan, Madhur Mittal.

Filmi pikkus 2 tundi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles