Turist sattus Suurelt Hiina müürilt tiigri hammaste vahele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurt Hiina müüri külastanud turist hukkus tiigri hammaste vahel
Suurt Hiina müüri külastanud turist hukkus tiigri hammaste vahel Foto: AFP / Scanpix

Suurt Hiina müüri külastanud turist ei järginud hoiatust ja hukkus tiigri hammaste vahel.

Mees jalutas koos kahe sõbraga müüril, kuid nad tüdinesid sellest ja tahtsid alguspunkti tagasi minna, kirjutab China Daily.

Mehed lootsid, et läbi looduskaitseala on otsem tee.

Suurt Hiina müüri külastanud aga eirasid fakti, et nad valisid müürilt lahkumiseks amuuri tiigrite kaitseala.

Niipea kui mehed olid tiigrite alale sattunud, ründas üks tiigritest Guo nimelist meest. Tiiger haaras mehest kinni, surus hambad talle kõrri ning vedas ta minema.

«Tiiger lõi turisti ühe käpahoobiga maapinnale ning surmas mehe kõri läbi hammustades kohapeal,» sõnas looduskaitseala ametnik.

Ametnik lisas, et nad jahtisid mehe surnukehaga minema jooksnud tiigrit. Lõpuks jättis tiiger mehe keha maha ja ametnikud said selle kätte.

Surnud mehe kaaslaste sõnul nägid nad tiigrite eest hoiatavat silti, kuid nad ei võtnud seda tõsiselt, kuna ümbruskonnas ei olnud ühtegi metslooma näha.

Amuuri tiiger ehk ussuuri tiiger (ka mandžuuria tiiger, kirde-hiina tiiger; ladinakeelne teaduslik nimetus Panthera tigris altaica) on tiigri alamliik, kes elab metsikult Kaug-Idas.

Teistest tiigri alamliikidest erineb amuuri tiiger suurema kasvu, paksema karvastiku ja pigem tumepruunide kui mustade triipude poolest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles