Keskikka jõudnud Barbie tähistab täna 50. sünnipäeva

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna möödub 50 aastat päevast, mil USA lelutootja Mattel pani müüki siniste silmade ja blondide juustega nuku, kel nimeks Barbie. Matteli teatel on nüüdseks müüdud juba üle miljardi Barbie.


Juubeli tähistamiseks lasi ettevõte Hiina suurimasse linna Shanghaisse ehitada läbi aegade suurima Barbie-poe, vahendas BBC. Kuuekorruselises kaubanduskeskuses on müügil ligi 900 erinevat tüüpi Barbiet, kusjuures paljud on pärit aastakümnete tagant.

Ostumekas leidub ka ilusalong, baar, restoran ja stuudio, kus saab selga proovida rõivaid Barbie garderoobist, ainult et inimsuurustes mõõtmetes. Külastajad sisenevad poodi neoonroosal eskalaatoril ning kõlaritest kostub samal ajal tüdrukute itsitamist.

Barbie turundusjuhi Richard Dicksoni sõnul plaanib Mattel veel mitmel pool maailmas Barbie-poode avada, kuid ei ühtki nii suurt kui Shanghais.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles