Hõbelusikas valis parimaks restoraniks Ö ja parimaks kokaks Roman Zastzerinski

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hõbelusika gala 2009 - parimaks restoraniks valiti Ö ja parimaks kokaks Roman Zastzerinski.
Hõbelusika gala 2009 - parimaks restoraniks valiti Ö ja parimaks kokaks Roman Zastzerinski. Foto: Christo Neemre
Reede õhtul toimunud gastronoomiakonkursi Hõbelusikas galal tunnustati Eesti paremaid toidukohti ning valiti parim peakokk, kelleks sai Roman Zastzerinski. Parima restorani tiitel läks restoranile Ö.

Hõbelusika peakorraldaja, Anu Allmere – Martinsoni sõnul on konkursi idee anda toidukohtadele just kliendipoolset tagasisidet ja seeläbi arendada meie kodumaist toitlustusvaldkonda, millel on oluline panus nii turismiarendusse kui ka majandusse laiemalt.

«Ma olen kindel, et just klientide arvamus peegeldab tõelist olemust rohkem kui miski muu ning mul on äärmiselt hea meel, et konkursist võttis osa nii suur hulk toredaid toidukohti, kuigi majanduskeskkond on toitlustusäri jaoks täna raske,» lisas Allmere-Martinson.

Üritusel on traditsiooniks, et eelmise aasta võitjakokk valmistab külalistele õhtusöögi. Tammsaare Ärikeskuses toimunud ürituse tarvis oli valmistanud eelmise aasta parima koka tiitli võitnud Tõnis Siigur seitsmekäigulise õhtusöögi, kus oli rõhku pööratud kodumaisele toorainele ning kasutatud vanu häid Eesti retsepte. Näiteks oli laual searasv koos rukkileivaga.

Reede õhtul toimunud galaüritusel kuulutati välja parim gurmeerestoran, parim restoran, parim kohvik, parim uus restoran, parim pererestoran, parima toidu ja veinisobivusega restoran, parim kokk, parim õlleserveerija ja parim kokteil ehk Hõbekõrs.

Hõbelusika valikuprotsessi käigus täidetud poolesaja küsimusega ankeedid olid väga põhjalikud ning söögikohtade eripära arvestavad. Enam kui kuue kuu jooksul hindasid ettevalmistuse saanud kohtunikud söögikohti Tallinnas, Tartus, Pärnus, Rakveres ja Saaremaal. Kohtunikeks on valitud inimesed, kes oma elu või töö tõttu eri maade toidukultuuriga hästi kursis on.

Mittetulundusühing Gastronomy Awards Society of Estonia loodi 2004. aasta juulis eesmärgiga väärtustada ja arendada toidukultuuri Eestis. Ühing annab oma eesmärgi täitmiseks välja iga-aastast auhinda Hõbelusikas. Auhinna eesmärgiks on esile tõsta toidu ja teenuste kvaliteeti Eesti toitlustussektoris.

Tänavused Hõbelusika võitjad ning nominendid:

Parim kokk: Roman Zastzerinski
Nominendid: Tõnis Siigur, Chong Chee Loong

Parim restoran: Ö
Nominendid: Chedi ja Ribe
Parim gurmeerestoran: Ammende Villa:
Nominendid: Stenhus ja Tschaikovsky
Parim kohvik: Le Bonaparte kohvik
Nominendid: C'est la vie kohvik ja NOP
Parim uus restoran: Chedi
Nominendid Volga, Muuseum: ja Korsaar
Parim pererestoran: Lucca
Nominendid: Mercado, La Perla, Si-Si
Parima toidu ja veinisobivusega restoran: La Bottega
Nominendid: In Vino Veritas ja Tigu
Parim õlleserveerija: Püssirohukelder
Nominendid: BeerHouse ja Dolce Vita
Parim kokteil ehk Hõbekõrs: Vertigo Terass
Nominendid: Lounge kaheksa ja Stereo

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles