Ammende villas on Eesti parim gurmeerestoran

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarja vald kingib beebidele hõbelusika.
Väike-Maarja vald kingib beebidele hõbelusika. Foto: MTÜ Gastronomy Awards Society of Estonia

Nädalavahetusel selgusid 2008. aasta gastronoomiakonkursi "Hõbelusikas" võitjad, Eesti parimaks gurmeerestoraniks valiti Pärnu Ammende villa restoran.

Ammende villa turundusjuhi Annika Treiali arvates tõi tunnustuse pikaajaline töö, mida on tehtud restorani arendamisel.

"Meie töötajad on käinud väga palju koolitustel, meil on ainulaadne interjöör, hea teenindus ja kasutame ainult eestimaist ning värsket toorainet," loetles Treial.

Oma osa tunnustuses on Treiali hinnangul kindlasti ka restorani praegusel peakokal Tarmo Freyl ja endisel peakokal Margus Särevil.

"Tarmo Frey on töötanud mitmetes Inglismaa restoranides ja meile tulekuga tõi ta kindlasti juurde rahvusvahelist kogemust," ütles Treial.

Ammende villa on "Hõbelusika" võitnud ka 2005. aastal, kui Eesti parima teenindusega restoran.

2000. aastal valiti Ammende ajakirja Conde Nast Traveller poolt maailma 60 parema restorani sekka.

Teise Pärnu restoranina märgiti tänavuse "Hõbelusika" valimisel ära Itaalia restoran Si-Si, mis oli kategooria "parim pererestoran" nominendiks.

Hõbelusika peakorraldaja Margit Kirsipuu sõnul on konkursi idee anda kliendipoolset hinnangut armastatud baaridele ja restoranidele.

"Olen kindel, et just klientide arvamus peegeldab tõelist olemust rohkem kui miski muu ning mul on äärmiselt hea meel, et konkursist võttis osa nii suur hulk toredaid kohti," lisas Kirsipuu.

"Hõbelusika" valikuprotsessi käigus täidetud poolesaja küsimusega ankeedid olid väga põhjalikud ja söögikohtade eripära arvestavad.

Enam kui kuue kuu jooksul hindasid ettevalmistuse saanud kohtunikud söögikohti Tallinnas, Tartus, Pärnus, Rakveres ja Saaremaal.

Kohtunikeks olid inimesed, kes on oma elu või töö tõttu hästi kursis eri maade toidukultuuriga.

Eesti toidukohtade tunnustamiseks loodud "Hõbelusika" konkurss toimus viiendat korda.

"Hõbelusikas 2008" võitjad

Parim gurmeerestoran: Ammende villa
Nominendid: Stenhus ja Tschaikovsky

Parim restoran: Ö
Nominendid: Chedi ja Ribe

Parim kohvik: Le Bonaparte kohvik
Nominendid: C'est la vie kohvik ja NOP

Parim uus restoran: Chedi
Nominendid: Volga, Muuseum ja Korsaar

Parim pererestoran: Lucca
Nominendid: Mercado, La Perla, Si-Si

Parima toidu ja veini sobivusega restoran: La Bottega
Nominendid: In Vino Veritas ja Tigu

Parim kokk: Roman Zastzerinski (Ö)
Nominendid: Tõnis Siigur (Stenhus), Chong Chee Loong (Chedi).

Parim õlleserveerija: Püssirohukelder
Nominendid: BeerHouse ja Dolce Vita

Parim kokteil ehk Hõbekõrs: Vertigo Terrass
Nominendid: Lounge kaheksa ja Stereo

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles