Londoni politsei hoiatas idaeurooplastest taskuvaraste eest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni politsei hoiatas idaeurooplastest taskuvaraste eest
Londoni politsei hoiatas idaeurooplastest taskuvaraste eest Foto: SCANPIX

Suurbritannia pealinna Londonisse on seoses olümpiamängudega saabunud ka suur hulk taskuvargaid.

Londoni politsei hoiatas nii kohalikke kui ka turiste Ida-Euroopast ja Lõuna-Ameerikast pärit taskuvarastegängide eest, edastab Daily Mail.

Politsei andmetel on Londonisse kogunenud teistes Euroopa suurlinnades tegutsevad vargad, kuna seal on olümpia tõttu väga suur arv turiste.

Suurbritannia rahvusringhääling BBC tegi katse, milles kasutati Hispaanias Barcelonas tegutsevate Rumeenia päritolu varaste taktikat.

Rumeenia varga viivad ohvri tähelepanu kõrvale ning eelkõige varastavad rahakotte, nutitelefone ning sülearvuteid. Sellisel viisil teenitakse nädalas umbes 4000 naela.

Barcelonas varastatud asjad saadetakse Rumeeniasse, kus need mustal turul maha müüakse.

Strateegia on selline, et gängi liige läheneb ohvrile ning küsib teed. Teine liige teeskleb joobnut, läheneb samuti ohvrile ning haarab kaasa nähtaval ja käeulatuses olevad esemed. Ta annab need kolmandale isikule, kes nendega minema jookseb.

Enne olümpiamängude algust on Londoni politsei arreteerinud juba 80 taskuvarast. Vargaid hoiatati, et nende tegevusel hoitakse silm pea ning neile armu ei anta.

Olümpiamängude ajaks kaasati Rumeenia politseinikke, kes patrullivad West Endis ja Westminstris. Neil ei ole arreteerimisõigust.

Ametliku statistika kohaselt on Londonis aasta jooksul röövimise ohvriks langenud 625 000 inimest.

Enamiku juhtumite puhul on tegemist pisivargustega ehk viidud on rahakott ja mobiiltelefon.

BBC andmetel on Londonisse saabunud vargad üsna hästi Londoni tänavaplaaniga kursis.

Londoni olümpial turvalisuse eest vastutavasse ametkonda kuuluv politseiuurija Mark Teodorini hoiatas, et inimesed hoiaksid oma asjadel silma peal ning kutsus linnaelanikke ja külalisi valvsusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles