«Targem kui 5.b» mängija võitis 50 000 krooni

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Targem kui 5b.
Targem kui 5b. Foto: TV3

Laupäevaõhtuses TV3 saates «Targem kui 5.b» pani teadmised proovile Kassisabalt pärit Elle.

1. Esimese klassi emakeel: õige või vale - eesti keele kaashäälikud jagunevad suluta kaashäälikuteks ja sulghäälikuteks? Mängija arvas, et asi on vale. See vastus oli vale, kuid õnneks vastas tema pinginaaber Maria õigesti.

2. Esimese klassi loodusõpetus: milline neist metsloomadest ei sünnita pesas - karu, halljänes, rebane, põder, metssiga, orav? Elle pakkus, et need on põder ja halljänes, mis oli õige.

3. Teise klassi muusika: õige või vale - noot koosneb noodipeast ja noodijalast? Mängija arvas õigesti, et vastus on vale.

4. Teise klassi loodusõpetus: milline loomarühm on maailmas (sh Eestis) liigirohkeim? Elle teadis, et need on putukad.

5. Kolmanda klassi vene keel: mille järgi jagunevad vene keele sõnad kolme soo vahel? Mängija vastas, et sõna viimase tähe järgi, mis oli õige.

6. Kolmanda klassi kirjandus: mitu pöialpoissi elas koos Tuhkatriinuga? Elle teadis, et Tuhkatriinul polnud pöialpoistega mingit tegemist.

7. Neljanda klassi ühiskonnaõpetus: kuidas nimetatakse läbi aegade kõige väärikamaks peetud autasu, mida anti Eestis välja aastatel 1919-1925? Elle pakkus õigesti, et see oli Vabadusrist.

8. Neljanda klassi inimeseõpetus: nimeta kolm põhirassi. Mängija ütles, et need on europiidne, negriidne mongoliidne, mis oli õige.

9. Viienda klassi ajalugu: kuidas nimetatakse Eesti keskmise kiviaja asukaid? Elle piilus pinginaaber Kasparilt, kes vastas, et need olid paganad. (Õige oleks olnud Kunda kultuuri inimesed.)

Elle otsustas 50 000 krooni välja võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles