Piltuudis: kaheksajalg surus end pisikesse kasti

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaheksajalg Truman pressis end lõunasöögikarpi
Kaheksajalg Truman pressis end lõunasöögikarpi Foto: /AP
USAs Bostoni okeanaariumis suutis kahe meetri pikkune ja ligi 14 kilo kaaluv kaheksajalg end üleni pisikesse kasti pressida.

Trumani-nimeline mereelukas surus end sel neljapäeval lõunasöögikarpi, milles talle toitu pakutakse, kuna ei võtnud vaevaks kastikese lukku avama hakata, vahendab AP.

Nimelt pakuvad okeanaariumi töötajad kaheksajalgadele toitu läbipaistvates karpides, mille lukud loomad ise lahti teevad.

Truman peab oma krabide kättesaamiseks avama kaks lukku – kõigepealt tuleb tal lahti saada suurem karp, mille iga külje pikkus on 36 sentimeetrit ning seejärel ka selle sees asuv väiksem kast.

Neljapäeval ei mallanud loom aga lukkudega jännata, vaid surus kogu oma keha läbi välimises kastikeses olnud viiesentimeetrise avause, et pisema karbini pääseda.

Pealtvaatajate rõõmuks toimetas kaheksajalg tillukeses karbis umbes pool tundi, kuid pisemat karpi ei õnnestunud tal nii kitsastes oludes siiski avada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles