Vanemuine toob välja „Nukitsamehe“

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2005. aastal mängis „Nukitsameest" Endla. Pildil Ago Anderson.
2005. aastal mängis „Nukitsameest" Endla. Pildil Ago Anderson. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Vanemuise teater omandas Olav Ehala kuulsa lastemuusikali „Nukitsamees" esitamisõiguse, tüki premjäär on plaanitud aasta pärast märtsi.

Nagu märkis Vanemuise teatri juht Paavo Nõgene, pöörab Vanemuine repertuaari koostades üha suuremat tähelepanu lastele. Nii on järgmisel hooajal teatri mängukavasse lisandumas lausa kolm uut lastelavastust ja üks lastele mõeldud haridusprogramm.

„Meile on väga oluline, et lapsed saaksid käia aasta jooksul Vanemuises rohkem kui üks-kaks korda," ütles teatrijuht. „Järgmine hooaeg on ühtlasi Eesti rahvusliku teatri juubelihooaeg: Vanemuisel täitub 140 tegevusaastat, ja algupärandid - nagu tuleval aastal esietenduv „Nukitsamees" või mõni kuud tagasi esietendunud „Detektiiv Lotte" - sobivad juubelihooaega oivaliselt. Need lavastused näitavad ilmekalt, kui rikkalik on eesti lastekirjanduse varasalv."

Oskar Lutsu lastejutt „Nukitsamees" ilmus esimest korda 1920. aastal.

1981. aastal valmis täispikk mängufilm „Nukitsamees", stsenaariumi kirjutasid Lutsu jutu põhjal Helle Murdmaa, Helgi Oiderma ja Olav Ehala. Viimane lõi filmile ka muusika (sõnad Juhan Viidingult).

Olav Ehala muusikal „Nukitsamees" tuli lavale Estonias 1998. aastal.

2005. aastal mängis muusikalavastust Endla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles