Inglismaal tähistati 80-aastaste kolmikute sünnipäeva

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmikud
Kolmikud Foto: Katy Batdorff/AP

Eile tähistasid sünnipäeva Suurbritannia vanimad meessoost identsed kolmikud, 80-aastased vennad Idwal, Ivor ja Morgan Llewellyn, kes peavad oma pika elu saladuseks tugevat omavahelist sidet.

«Oleme praegu sama lähedased kui väikeste poistena ja aitame üksteisel noorena püsida,» ütles Morgan ajalehele Telegraph.

«Nad tahtsid tordile 240 küünalt panna ja meile poleks nende ära puhumine raskusi valmistanud. Meil on veel küllaga hingeõhku,» rääkis vanahärra.

«Oleme alati heas vormis olnud ja ootame ühist 90. sünnipäeva,» lisas vend Idwal.

1928. aastal sündinud kolmikud olid nende emale Emmyle suureks üllatuseks. Emmy ja tema kaevurist mees uskusid, et saavad kokku 7,7 kilo kaalunud kolme lapse asemel ühe suure beebi vanemateks.

Walesis, kus mehed sündisid ja siiani elavad, äratasid nad lapsena kohalikes elanikes nii suurt huvi, et kui ema tahtis neid miili kaugusel elavale vanaisale külla viia, võttis jalutuskäik aega viis tundi, kuna paljud inimesed tahtsid poisse näha.

«Alates meie sünnist kutsuti meie ema Kolmikute Emaks ja koolis kutsuti meid alati Kolmeks,» meenutas Ivor.

Vendade sõnul on inimesed neid kogu elu omavahel sassi ajanud. Morgan tõi näiteks juhtumi, mil ta Kreekal puhates pidi kaks nädalat ümber veenma üht meest, kes pidas teda Ivoriks.

Kõik mehed on tähistanud ka kuldpulmi, kuid Morgani naine Pamela ja Ivori abikaasa Megan on tänaseks juba surnud, ainsana kestab Idwali ja Vera abielu.

Kokku on meestel seitse last ja 12 lapselast.

Vennad Llewellynid on Inglismaa vanuselt teised kolmikud: neid edestavad Yorkshire’ist pärit vanaprouad Doris Kingston, Alice Holmes ja Gladys Caress, kes tähistasid 80. sünnipäeva möödunud aasta juunis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles