Tom Cruise`il on üleloomulikud võimed?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tom Cruise
Tom Cruise Foto: SCANPIX

Maailma meedias on hakatud spekuleerima selle üle, kas saientoloogide ridadesse kuuluval Hollywoodi staaril Tom Cruise´il on üleloomulikke ja šamanistlikke võimeid.

Ei ole teada, et Cruise oleks loteriivõidu numbreid ennustanud või kadunud inimesi üles leidnud, kirjutab Live Science.

Küll aga kuulub staar saientoloogiakirikusse, kus õpetatakse vaimu, alateadvuse ja tunnetamisega seotud asju.

Cruise on tegelenud saientoloogiaga 30 aastat ning läbinud koolituse «Kulgemine täielikku vabadusse» erinevad astmed, jõudes peaaegu kõrgeima astmeni.

Väidetavalt on Cruise`il seitsmes aste, mis tähendab, et ta on  väga «valgustunud», suutes tunnetada enda ümber olevaid energiavälju ning neist vajalikku informatsiooni haarata.

«Cruise kontrollib nii iseend kui ta teda ümbritsevat. Ta tegeleb telepaatilise suhtlusega, suutes mõjutada nii loomi kui inimesi,» sõnas allikas.

Saientoloogiakiriku kõrgeimale astmele jõudnud suudavad kehast välja minna ning leviteerida. Neil on kontroll nii mateeria, energia, kosmose kui aja üle.

«Väidetavalt suudavad saientoloogiakiriku juhid oma meele ja vaimuga kõiki nelja nimetatut kontrollida. See tähendab seda, et Cruise on maailmas üks neid, kelle tegevus ja sõnad mõjutavad miljoneid. Cruise võib oma võimete tõttu olla võimsam kui enamik maailma juhte,» lisas allikas.

Kuid ta ei ole ainus. Juba 1970. – 1980. aastatel tegutses Uri Keller, kes sai tuntuks lusikate painutamisega. Ta ei teinud neid trikke füüsiliselt, vaid meele abil - ta mõjutas vaimuga ja mõtte energiaga mateeriat.

Inimesed ei usu enamasti üleloomulikku, vaid peavad ebatavalisi asju mustkunsti trikkideks.

Paljudes religioonides on viiteid paranormaalsele ja üleloomulikule nagu veel kõndimine, ootamatud paranemised, kurja silma eest kaitsvad amuletid.

Ehk ühe ime on teise jaoks silmamoondustrikk.

Kui Tom Cruise tõestin suudab kontrollida ümbrust, siis ei ole ime, et stuudiod talle tormi jooksevad ning ta on Hollywoodi kõige enam teeniv meesstaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles