Londoni olümpiaküla töötajad elavad barakkides?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni olümpiaküla
Londoni olümpiaküla Foto: SCANPIX

Suurbritannia pealinnas Londonis algavad 27. juulil olümpiamängud, mis kestavad 12. augustini.

Briti väljaande Daily Mail andmetel elavad olümpiaküla töötajad Ida-Londonisse rajatud ajutistes barakkides, kus elutingimused on kohutavad.

Ühte ruumi peab mahtuma magama kümme töötajat, WC on 25 inimese peale ning 75 inimest peab hakkama saama ühe dušiga.

Halb, pideva vihmasajuga ilm on probleeme juurde tekitanud. Väidetavalt sajab osa barakkide katus läbi ning barakikülas on tekkinud üleujutus. Elanikud kasutavad  teena vette pandud telliskive.

«Lisaks on barakilaagril metallväravad ning keskel torniga hoone. Kõik see kokku meenutab vangilaagrit,» sõnas Londoni olümpiaküla näinud hispaanlane.

See isik loobus tööst olümpiakülas just viletsate elutingimuste tõttu. On veel teisi, kes soovisid olümpiamängudel töötada, kuid loobusid elupaiga räpasuse tõttu.

Daily Maili andmetel pidasid tervishoiutöötajad barakiküla rajamisest alates sanitaarnõuetele mittevastavaks ning arhitektide sõnul on elamiseks mõeldud ruumid liiga väikesed.

 Lõpuks jõuti siiski olümpiamängude korraldajatega kokkuleppele, et ajutiselt võib seal elada.

Olümpiaküla töötajate laagri eest vastutava erafirma Spotless International Services esindaja Craig Lovett sõnas, et nad teevad kõik seal elavate teenindajate elu-olu parandamiseks.

Olümpiaküla töötajad maksavad barakkides elamise eest 18 naela (23 eurot) päevas. Barakiküla narivoodis magamise eest tuleb välja käia 550 naela (700 eurot) kuu aja eest.

Samas on olümpiasportlastele loodud elutingimused lausa luksuslikud.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles