Enesetapja saab haiglalt kompensatsiooni

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enesetapja saab haiglalt kompensatsiooni
Enesetapja saab haiglalt kompensatsiooni Foto: SCANPIX

Suurbritannias peab haigla maksma kompensatsiooni enesetapjale, kelle elu nad päästsid.

Oswaldtwistle`ist pärit Michael Dexter käis East Lancashire`i haiglaga kuus aastat kohut, saades lõpuks oma tahtmise, kirjutab The Telegraph.

Haigla peab mehele kompensatsiooniks maksma 90 000 naela (1,4 miljonit krooni).

Praegu 58-aastane mees otsustas 2002. aasta detsembris enesetapu teha ning võttis sisse 100 erinevast tabletist koosnenud segu, millele jõi peale rummi.

Teadvuseta mehe leidsid tema naine ja lapsed ning ta toimetati haiglasse.

Mehe elu päästeti ning mürgid väljutati ta kehast. Samas aga tekkis tal ühe ravimi vastu allergia ning ta parema käe nahal tekkis lööve, mis meenutas põletushaava.

«Mu käsi sai selle ravi tõttu kannatada ja ma ei saa kätt enam korralikult liigutada. Olin sunnitud ilukirurgi poole pöörduma, et ta mu «põletada» saanud käenahale uut nahka siirdaks. Väga vähe inimesi tuleb haiglast välja kohutavamas olukorras, kui nad sinna sisse läksid,» sõnas mees.

Haigla sõnul raviti patsienti õigesti ning ta sai õiges koguses mürke neutraliseerivaid ja kehast välja viivaid ravimeid.

Mehe arvates aga tekitasid arstid ta elu päästes talle pöördumatuid tervisekahjustusi ning selle tõttu on tal õigus kompensatsiooni nõuda.

Lõpuks jõudsid Michael Dexter ja haigla kompensatsiooni suhtes kokkuleppele ning haigla maksab mehele 90 000 naela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles