Mehed võiks naistepäeval ingliteks muutuda!

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehed võiks naistepäeval ingliteks muutuda
Mehed võiks naistepäeval ingliteks muutuda Foto: Caro / Scanpix

Elu24 uuris naistelt, kas rahvusvaheline naistepäev on nende jaoks endiselt eriline nagu vanal heal nõukaajal või on see minetanud oma sära ja võlu. Kas naised ootavad naistepäeval erilist tähelepanu, pisikest lilleõit või jätab 8. märts neid täiesti külmaks.

Helen Mahmastol: Minu jaoks on väärtuslikum see, kui saan lilli oma mehelt ka muudel päevadel aastas kui ainult sünnipäeval ja naistepäeval.

Aga loomulikult ei ütle ma ära pannkookidest ja hommikukohvist, kui need mulle 8. märtsi hommikul voodisse tuuakse. Seekord veedan siiski terve päeva ise Stereos pannkooke küpsetades koos laulja Summeriga.

Aga tegelikult, kui kord aastas on jõulud ja sünnipäev, siis võib olla ka ju üks naistepäev.

Anna-Maria Galojan: Naistepäev ei ole minu jaoks oluline. Miks siis pole meestepäeva? Inimestest tuleb hoolida ja armastada neid kogu aasta, on ju?

Emadepäevaga on lood hoopis teistsugused. Pean sellest päevast väga lugu, kuna austan iga ema. Sel päeval õnnitlen kindlasti oma sõpru, tuttavaid ja lähedasi, kes on emad.

Vaike: Mina arvan, et naistepäev on väga oluline siiski neile naistele, kellel pole lapsi. Emasid peetakse meeles emadepäeval, aga kõik naised tahaks ju ühel päeval aastas erilist tähelepanu.

Marika: Mind häirib, et mõni mees märkab ainult sel ainsal päeval aastas lilli tuua. Nõme!

Iris: Mina olen nii noor, et sellest nõukaaja kombest midagi eriti ei mäleta. Olen kuulnud vaid, et siis oli 8. märts lausa riiklik püha ja et käis igavaene tants ja trall selle ümber.

Mehed olla rohkem seda tähistanud ja end täis joonud kui naised. Naljakas. Ise sellest päevast erilist numbrit ei tee. Ema ja vanaema ja tädide jaoks näib see aga ülioluline olevat. Kingivad üksteisele ka lilli, mis on minu arvates tobe.

Merike: See on tore, et selline päev on olemas. Lillemüüjad teenivad küll tänu sellele päris kopsaka kopika, aga asi on seda väärt, et meestele meelde tuletada, kui olulised me nende jaoks oleme.

Pia: Kõik mehed võiks naistepäeval ingliteks muutuda!

Mida arvad sina, kas naistepäeva tuleb tähistada ja võib-olla ka väike nõuanne meestele, kuidas seda teha, et naine õnnelik oleks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles