Milline oli hiidsisalike «seks»?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milline oli hiidsisalike «seks»?
Milline oli hiidsisalike «seks»? Foto: SCANPIX

Paleontoloogid on pikka aega pead murdnud, kuidas suured 30 tonni ja üle selle kaalunud ning neljakordse maja suurused eelajaloolised hiidsisalikud paaritusid.

Enamik teadlasi on arvamusel, et nad «seksisid» nagu nüüdisajal koerad, edastab Daily Mail.

«Oletada võib, et hiidsisalikuliigid kasutasid ühte põhiasendit, sellist nagu kasutavad nüüdisajal koerad ehk isane on emase taga,» sõnas Briti paleontoloog Beverly Halstead.

Samas aga esitas paaritumine neile suurtele loomadele palju väljakutseid. Arvatakse, et isaste hiidsisalike peenis oli umbes kolm meetrit pikk.

«Neil suurtel loomadel võis paaritumine olla üsna piinarikas. Põhjuseks suur kehakaal ning kohmakus,» lisas USA Macalesteri bioloogia ja geoloogia kolledži teadlane Kristi Curry Rogers.

Osa eksperte aga arvab, et hiidsisalikud võisid paaritumiseks minna vette.

Bioloog Stuart Landry on samuti veendunud, et suur kehakaal võis seksi takistada ning hiidsisalikud suundusid vette, kuna vees oli neil kergem end liigutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles