UFO-failid: tulnukad võivad Maad külastada turistidena

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UFO-failid: tulnukad võivad  Maad külastada turistidena
UFO-failid: tulnukad võivad Maad külastada turistidena Foto: SCANPIX

Suurbritannia kaitseministeeriumi arhiivis on «Salastatud» silti kandvad dokumendid, milles on kirjas kaitseministeeriumi töötajate arvamused ja nägemused UFOde ja tulnukate kohta.

Briti riigikaitseametnike arvates võivad tulnukad Maad külastada turismi, teadusuuringute või sõjalisel eesmärgil, edastab The Telegraph.

1995. aastal tehtud küsitluse avaldas nüüd Briti rahvusarhiiv.

Anonüümne ametnik selgitas, et Maa välistesse fenomenidesse tuleks suhtuda eelarvamusteta ning see, mis võib täna kindel fakt olla, ei ole seda homme.

«Meil ei ole kindlaid andmeid Maa väliste elusolendite kohta. Samas aga ei tasu midagi väga kindlalt eitada, kui andmed puuduvad,» selgitati.

Briti niinimetatud X-failides seisab veel, et kui tulnukate eesmärgiks ei ole hävingut külvata, siis peavad neil mingid rahumeelsemad eesmärgid olema.

«Me ei saa välistada, et nad saabuvad siia näiteks sõjaliste vaatlejatena, teadusuuringute tegijate või turistidena,» seisab selgituses.

Samas on kirjas ka võimalikud põhjused, mis võivad UFOde «nägemist» põhjustada – massihallutsinatsioon, atmosfäärimuutused ja pettused. Samas aga ei ole mitte ükski neist kinnitanud ega lükanud ümber väidet UFOde olemasolu või mitte olemasolu kohta.

Kummaliste lendavate objektide nägemine kasvas märgatavalt pärast Teist maailmasõda. Enim nägid neid politseinikud, farmerid, arstid ja romantiliselt aega veetnud paarid.

«Arvatakse, et UFO hüsteeria taga on nüüdisaja massikommunikatsioon, kuid see ei ole nii. UFOde kohta on ülestähendusi sajandite tagant,» seisad UFO-failis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles