Supernova: sukeldusime eurovisioonimöllu, et uut plaati promoda

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supernova laulja Rainer Michelson
Supernova laulja Rainer Michelson Foto: Sille Annuk

Supernova töötab praegu teise täispika albumi kallal ning nende laul «Stefani» osaleb ka selleaastasel Eurolaulu võistlusel.

Ansambli laulja ja kitarrist Rainer Michelson vastas raadio Elmar hommikuprogrammis küsimusele, kes on salapärane Stefani, et Stefani on Poola ehitustöölise tütre sõbranna mehe armukese armuke.

Mehed sattusid Eurokarusselli peagi ilmuva plaadi tõttu. «Meid pandi fakti ette, et on vaja promoma hakata uut plaati, kust on pärit ka see lugu. Meil ei jäänudki muud üle kui sukelduda vingesse eurovisioonimöllu,» rääkis Rainer.

Päris ükskõik neil võistlusest siiski ei ole: «Võib-olla kaob ükskõiksus siis, kui hääletus kätte jõuab. Siis tuleb sportlik hasart sisse.»

Supernova teine kitarrist Vilho lisas, et hasart tekib ka näiteks siis, kui lõppvõistlusel laule üldse ei vaata, jälgid vaid hääletust. «Eurovisioon olekski palju lahedam, kui laulud ära jätta ja ainult punkte jagada,» lisas Rainer.

Euroloo üks autor on Hendrik Sal-Saller. Mehed sattusid koostööd tegema juhuslikult. «Me käisime koos Panges [restoran Tsink Plekk Pang – toim.] söömas. Ta istus kõrvallauas ja seal sattusimegi jutusoone peale,» meenutas solist muigega.

Sal-Saller on Supernova produtsent ja päris mitmete laulsõnade autor. «Temale me pakkusime kunagi oma demosid ja ta arvas, et võiksime hakata ka plaate tegema,» rääkis Rainer Smilersi solisti rollist nende bändis.

«Kuigi mitmed Supernova laulud on saanud tuntuks televisiooni kaudu, pole tegemist mingi teleprojektiga. Meid saab näha ööklubides ja muudel pidudel,» rääkis Vilho. Kitarrist lisas, et plaadi tegemise ja Eurovisiooni kõrvalt jääb muidugi praegu esinemisteks vähe aega.

Mõlemad mehed tegutsesid enne Supernovat Speculative Rock’n’Roll bändis. «Selle bändiga tegime me põhiliselt 50.-60. aastate kavereid. Ja kui me hakkasime Supernovat tegema, siis hetkeks käis isegi peast läbi plaan teha bändi vana nimega edasi. Aga parem ja mõttekam oli alustada ikkagi puhtalt lehelt,» rääkis Rainer.

Supernova Eesti Eurovisooni võidule ei mõtle. «Pigem üritame plaati hästi teha, et seda kõvasti mängima ja ostma hakataks,» ütles solist. Uue albumi tahab bänd valmis saada märtsiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles