Surfaja pääses mõrtsukhai käest tänu suurele lainele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõrtsukhai
Mõrtsukhai Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika Vabariigis pääses surfaja mõrtsukhai rünnakust tänu suurele lainele.

Centurionist pärit 29-aastane Jacques Mostert surfas möödunud reedel Stilbaai lähedal, kui hai teda ründas, edastab The Telegraph.

Mehe sõnul oli tegemist üle neljameetrise haiga. Hai haaras ta jalast ja hakkas teda rapsima. Mosterti sõnul käisid tal peas lõpuks allaandmise mõtted, et lepib oma surma ja saatusega.

«Olin umbes 15 minutit surfanud, kui järsku nägin enda lähedal midagi suurt ujumas. Esmalt arvasin, et tegemist on delfiiniga, siis aga sain aru, et olen hädas,» meenutas mees.

Lõuna-aafriklane jätkas, et on usklik ning langetas otsuse, et saatus on jumala kätes. Ta loobus oma elu eest võitlemast.

«Olin vaevalt jõudnud seda mõelda, kui tuli hiiglaslik laine ning mul õnnestus selle abil end kaldale vedada,» meenutas mees.

Mosterti jalad said küll hairünnakus kannatada, kuid ta jäi ellu. Haiglas olles ajakirjanikele juhtunu kohta selgitus andes sõnas ta, et pärast paranemist niipea ta enam surfama ei lähe.

«Hai hammustas läbi nii kõõluseid kui närve, selle tõttu ühte jalga ma liigutada praegu ei saa. Olen tänulik kõigile, kes mind rannas aitasid,» lausus Mostert.

Stilbaai merepäästeüksuse juhi Rico Meneziesi sõnul said nad hairünnakust teada 6. juulil kelle 17. 15 kohaliku aja järgi.

Päästjad ja parameedikud leidsid rannalt rakselt kannatada saanud jalgadega Mosterti, kes oli palju verd kaotanud, kuid kes jäi ellu. Ta viidi haiglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles