Merle Karusoo kohtub virulastega

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa kirjandusauhinna laureaat Merle Karusoo.
Virumaa kirjandusauhinna laureaat Merle Karusoo. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kolmapäeval, 11. märtsil kell 17 korraldab Rakvere kirjandusklubi Lääne-Virumaa keskraamatukogus Virumaa kirjandusauhinna õhtu, kus külaliseks on auhinna laureaat Merle Karusoo.

Merle Karusoole antakse üle XXI Virumaa kirjandusauhind kogumiku "Kui ruumid on täis : Eesti rahva elulood teatritekstides 1982-2005" eest ning järgneb vestlusring laureaadiga.

Andres Keil on iseloomustanud teost nõnda: "Merle Karusoo raamat "Kui ruumid on täis" on ühe looja kummardus ühiskonnale, kus ta elab. Kes teda toidab ja katab. Ning sinna juurde siiski ka teatriõpik. Mõtlemise õpik niikuinii. Teisalt - SELLES raamatus on need tekstid ikkagi kui mäluvaiad. Sest raamat seisab kauem kui videolint või mälestus teatrietendusest. Tekstide sünnihetkel oli nende eesmärk aidata mäletada ja läbi mäletamise mõista. Nende loogiline jätk on elada edasi raamatus. Kellegi riiulil. Mitte tolmukorra all, seitsme luku ja riivi taga muuseumis, kus mäletatakse, et nad seal on, aga ei mäletata, mis seal kirjas."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles