New York saab neli koske

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutijoonis Taani kunstniku Olafur Eliassoni poolt New Yorki kavandatavast kosest
Arvutijoonis Taani kunstniku Olafur Eliassoni poolt New Yorki kavandatavast kosest Foto: Reuters / Scanpix

Selle aasta suvel püstitatakse New Yorki kolmeks kuuks neli võimast koske.

Linnavõimud loodavad nende abil rohkem turiste Suurde Õuna meelitada, kirjutab Yahoo news.

Koskede loojaks on Taani kunstnik Olafur Eliasson ja nende rajamine läheb maksma 15 miljonit dollarit (160,5 miljonit krooni).

«Need kosed näitavad veekasutuse erinevaid võimalusi. Koskede kõrgus on 27–36 meetrit, umbes sama kõrged kui Vabadussammas,» lausus kunstnik.

Neli koske püstitatakse East Riveri ja New Yorgi sadama lähistele ja neid saab imetleda juuli keskpaigast kuni oktoobri keskpaigani.

«Loodame, et kosed meelitavad New Yorki rohkem turiste. Oleme arvestanud, et neid vaatama tulnud toovad linnale sisse veel lisaks 55 miljonit dollarit (588,5 miljonit krooni),» lausus New Yorgi aselinnapea Patricia Harris.

Circle Line'i paadifirma hakkab soovijatele pakkuma võimalust sõita neid uusi kunstiteoseid lähemalt vaatama.

Eliassoni kinnitusel ei saa paadid siiski nii lähedale sõita, kui see on võimalik Niagara kose juures.

Kopenhaagenis sündinud kunstnikku Eliassoni tuntakse eelkõige tema 2003. aastal valminud installatsiooni «The Weather Project» järgi, mis oli väljas Londoni Tate Modernis. See kujutas endast ülisuurt päikest, mis valmis suurest hulgast lampidest ja peeglitest. Seda käis vaatamas kaks miljonit kunstihuvilist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles