Jõukad ei viitsi oma autosid pesta?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõukad ei viitsi oma autosid pesta?
Jõukad ei viitsi oma autosid pesta? Foto: SCANPIX

Suurbritannias tehtud uuring näitas, et jõukama elanikkonna hulka kuulujate autod on vaesema elanikkonnakihi autodest mustemad.

Uuring näitas, et firmajuhina töötavatest isikud pesevad autot harvemini kui madalapalgalised füüsilise töö tegijad, edastab Daily Mail.

Juhikohal olijatest peseb autot kord nädalas iga 17. ning madalama sissetulekuga isikute seas peseb oma autot kord nädalas iga 12. Siin võeti arvesse ka füüsilise töö tegijad ja osalise ajaga töötajad.

«Mida madalamal ametipostil ollakse, seda puhtam on auto,» tõdesid uuringu teinud.

Kolm protsenti küsitlusele vastanud meestest tunnistas, et peseb oma masinat vaid üks kord aastast või veelgi harvem. Naiste hulgas oli see protsent kuus.

Šotimaal ja Kagu-Inglismaal elavatel inimestel on kõige puhtamad autod, 11 protsenti sealsetest autoomanikest peseb oma masinat üks kord nädalas.

Londonis ja Edela-Inglismaal on masinat üks kord nädalas pesevaid autoomanikke neli protsenti.

Iga kuues madala sissetulekuga autoomanikest peseb oma masinat üle päeva, kõrgema sissetulekuga autoomanikest aga iga kaheksas.

«Juhtival kohal töötavad isikud pesevad oma masinat keskmiselt iga paari kuu tagant,» tõdesid uuringu teinud.

Pool uuringus osalenud autojuhtidest sõnas, et pesevad oma autot kas paari kuu või poole aasta järel.

Nooremad juhid pesevad autot sagedamini kui vanemad, üle 55-aastased juhid.

«Paljude autoomanikele on nende masin auasi ning pühapäevahommikune auto pesemine on rituaal,» selgitasid uuringu teinud.

Uuring näitas ka seda, et ei pea olema Rolls Royce`i omanik, et oma auto üle uhkust tunda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles