Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Imre Kose avaldas selle suve popimad road

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Elu24
Copy
Cartier Premiere prillikollektsiooni esitlus 2. detsembril Tallinna Optikas.
Trendiprille proovis ka tippkokk Imre Kose
Cartier Premiere prillikollektsiooni esitlus 2. detsembril Tallinna Optikas. Trendiprille proovis ka tippkokk Imre Kose Foto: Viktor Burkivski

Eestis üks tuntuim ning armastatuim tippkokk Imre Kose andis hiljuti välja uue ja vahva kokaraamatu «Naudingute kunst». Tegu on raamatuga, kust leiab palju lihtsaid, ent samas meeletult maitsvaid retsepte, mida tasub suveperioodil kindlasti katsetada. Buduaar küsis Imre käest, millised on tema enda lemmikretseptid ning mida ta pakuks ootamatutele külalistele.

Imre on alati olnud suur Aasia toitude armastaja ja seda just nende toitude puhaste maitsete tõttu. Kuid milline on tema lemmikretsept?

«Eks muidugi on kõik retseptid minu uues raamatus katsetamist väärt, kuid minu isiklikuks lemmikuks on värske taipärane salat punase karri ja grillitud kanaga. Olen ise suur Aasia toitude fänn just nende maitsete puhtuse ja selguse tõttu. Rooga on lihtne valmistada ja kindlasti on oluline siin selle kergus ja tervislik olemus.»

Küsimuse peale, milliseid roogi Imre sel suvel kõige popimateks peab, vastab ta: «Gazpacho külm supp maasikasalsaga, mida võiks külalistele serveerida näiteks martinipokaalidest, on üks kindlamaid suvehitte. Lihtne ja maitsev ning sobib suurepäraselt ka külalistele pakkuda, sest see supp mitte ainult ei maitse suurepäraselt, vaid näeb ka luksuslik välja. Teine suvehitt on ilmselt väike kihiline baklažaanivorm tomati ja mozzarella juustuga - valmib kiirelt ahjus ja mõnus nautida koos nüansirikka rukola salatiga.»

Ootamatutele külalistele pakuks Imre aga mõnusat pastat, mis imelihtsalt valmib.

«Jah, kindlasti soovitan sellisel juhul valmistada pastat. Siinkohal on oluline pasta täpselt instruktsioonide järgi valmis keeta - ehk siis mitte üle keeta. Tuunikala, caesari kaste ja kapparid muudavad pasta eriliselt mahlaseks ja enne serveerimist kindlasti lisada värskelt riivitud parmesani ja ohtralt rukolat ning basiilikut. Jahutatud kerge Pinot Grigio vaid täiendab suvist itaaliapärast fiilingut.»

Märksõnad

Tagasi üles