Noorteklubi IN tutvustab muusikastiile

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte klubi-kohvikus IN saab õppida ka hip-hop tantsu.
Noorte klubi-kohvikus IN saab õppida ka hip-hop tantsu. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Noorte klubi-kohvik IN alustab reedel üritustesarja "Eksperimentaal ekskrement", mille käigus tutvustatakse muusikastiile fragmentide kaudu, üritusele oodatakse kõiki ajudega inimesi.

Ürituse korraldaja Toomas F. Aru teatel tehakse reedel sügav kummardus tänapäevasele elektroonilisele muusikale, kui noored muusikud mängivad ühes teoses fragmentidena ette kogu elektroonilise muusika ajaloo.

"Ürituse ametlik algus on kell 20, aga juba pool tundi varem hakkab õhtu peale Ninjatune videotega, mida saadab

noise

," seletas Aru. "See on elektroonilise muusika absoluutne algus."

Alates kella 20st kannavad noored muusikud aga ette 30-45minutilise kontseptuaalse teose elektroonilisest muusikast, mis algab Kraftwerki ajastust ja lõpeb tänapäevas. Sinna vahele mahuvad Aru teatel ambient, trip-hop, elektro-house ja DNB.

"Võtame kõikidelt elektroonilistelt subkultuuridelt tippkoha ja miksime selle teosesse sisse," seletas Aru. "Samal ajal mängib biidimeister tagafooniks lugu sellest valdkonnast. Protsessi on kaasatud noored, kes mängivad pille."

Korraldaja seletuse järgi on ürituse mõte peamiselt  muusikastiilide tutvustamine.

"Pärnu muusikastiil on ju nii igav, ainult mainstream rokk või süldimuusika," märkis Aru. ""Eksperimentaal ekskrement" on hea võimalus, kus saavad kokku eri muusikakeeled."

Aru lisas, et järgmisel üritusel tahaks ta brutaalse hard-noise-muusika ühendada moodsa klassikalise muusika interpretatsioonidega.

Reedeõhtusel üritusel esinevad noored on kõik muusikalise haridusega. Beatmaster on Mauks Zaks Coxz. Muusikud FatCarlos (bass), CrindOlliuc II (kitarr). Külalisteks naisvokaalid Kaisu ja Minni. Sissepääs maksab 10 krooni.

"Oodatud on igas vanuses inimesed, kellel on ajud!" teatas Aru.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles