Pärnu-Jaagupis avati meisterdamiskoda

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu-Jaagupi gümnaasium.
Pärnu-Jaagupi gümnaasium. Foto: Henn Soodla

Pärnu-Jaagupi gümnaasiumi juures alustas tegevust meisterdamiskoda, kus on võimalik tegelda keraamikaga nii õpilastel ringitöö raames kui täiskasvanutel projektipõhiste kursuste näol.


Kojal on keraamikapõletusahi, äsja sai soetatud elektriline potikeder eri esemete voolimiseks. Ruumi teises osas on sisse seatud kangasteljed, millega on võimalik proovida kanga- ja vaibakudumist.



Koostöös koolimuuseumiga on võimalik tutvuda ja proovida muidki vanu käsitöövõtteid, nagu kõladega kudumine, nõelaga kinnaste valmistamine.



Edaspidi plaanitakse meisterdamiskojas mitmesuguseid tegevusi nii pikaajaliste kursustena (näiteks klaasvitraaþikursused) kui ühe-kahepäevaseid õpitube käsitöötehnikate tutvustamiseks. Seal õpitakse valmistama seepi ja küünlaid, viltima, tutvutakse polümeersavi kasutusviisidega.



Koolimuuseumi juhatav Anne Alus märkis, et meisterdamiskoda annab õpilastele võimaluse sisustada oma koolivälist aega uusi oskusi õppides ja kuna ruum on avar ja soe, leiavad sinna õhtuti tee ehk täiskasvanudki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles