Suveetenduste piletid tulevad müüki

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Etendus «Wargamäe Wabariik».
Etendus «Wargamäe Wabariik». Foto: Merili Nikkolo/Järva Teataja.

Jaanuari lõpus Albu mõisas sõlmitud koostöölepingu järgi on ka sel suvel Albu maile Tallinna Linnateatri rahvast oodata.

«Kõigepealt mängime juunis eelmisel suvel Elmo Nüganeni Vargamäe väljamäe lõunalavale lavastatud A. H. Tammsaare romaani «Tõde ja õigus» kolmanda osa tõlgendust «Wargamäe Wabariik»,» selgitas teatri avalike suhete juht Kristiina Garancis. «Seejärel esitame augustis Tõnis Mäe oopust «Tarkus».»


«Wargamäe Wabariik» on üks eelmisest suvest tuntud ja lavastaja Elmo Nüganenile riikliku kultuuripreemia toonud suurkavandi «Tagasi Vargamäele» lavastustest.
See kujutab rahutuid aegu 1905. aasta revolutsiooni ajal pealinnas, kus sündmuste keerisesse satub ka peategelane Indrek, ning Indreku kodutalus Vargamäel, kus isa Andres endiselt tõe ja õiguse eest seisab ja ema Mari tõvevoodis lamab.
Garancis märkis, et teine suvevaatemäng on Albus Kukenoosi viljakuivatis etenduv Tõnis Mäe «Tarkus» lugejale (Aarne Üksküla), kolmele solistile (Tõnis Mägi, Chalice, Liidia Mägi), kammerkoorile («Head ööd, vend», dirigent Pärt Uusberg).


Ansamblis teevad kaasa Robert Jürjendal, Taavi Kerikmäe, Taavo Remmel, Levi-Danel Mägila, Arno Kalbus, Madis Metsamart.
««Tarkus» ühendab endas sõna ja heli – iidsete ja kaasaegsete mõtlejate tekste ning Tõnis Mäe tänapäevast muusikat,» tutvustas Garancis. «See on rännak läbi tuhandete aastate tarkuse, et leida inimeseks olemise tuuma ja loomise lätet, püüda mõista, kuidas kõlavad kokku vanade meeste filosoofia ja väikese lapse tarkus.»


«Wargamäe Wabariik» etendub Vargamäe lõunalaval 4., 5., 9. 10., 11., 12., 16., 17., 18., 25., 26. juunil kell 19 ning 6., 13., ja 27. juunil kell 17.
«Tarkuse» etendused Kukenoosis on 6., 7., 8., 9., 11., 12., 13. ja 14. augustil kell 20.
Kristiina Garancis sõnas, et mõlema etenduse piletid on müügis alates 10. märtsist Tallinna Linnateatri kassas ja Piletilevis. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles