Unusta rohelised mehikesed, tulnukad võivad välja näha nagu meduusid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Unusta rohelised mehikesed, tulnukad võivad välja näha nagu meduusid
Unusta rohelised mehikesed, tulnukad võivad välja näha nagu meduusid Foto: Wikipedia.org

USA üks juhtivaid teadlasi sõnas, et tulnukad ei pruugi olla rohelised mehikesed, vaid võivad oma välimuselt meenutada pigem meduuse.

Satelliidiekspert ja USA valitsusnõunik Maggie Aderin-Pocock on veendunud, kui teistelt planeetidest ja galaktikatest pärit olendid tõesti olemas on, siis ei meenuta nad oma välimuselt kindlasti inimesi, kirjutab foxnews.com.

«Need olendid ei pruugi olla sellised, nagu kujutatakse Hollywoodi filmides. Pigem on nad jalgpallisuurused ja meduusisarnased,» sõnas Aderin-Pocock.

Need olendid võiva olla silikoonist, mitte nagu meie eluvormid, mis põhinevad süsinikul.

Meduus-tulnukad suhtlevad valgusimpulsside abil.

Kuigi need olendid meenutavad meduuse, ei ela nad vees, vaid Jupiteri sarnaste planeetide atmosfääris, kus nad ringi hõljuvad.

Oranž kõhualune on selle olendi kamuflaaž, aidates tal peituda saakloomade eest. Ta küljes olevad ja sibulaid meenutavad rippuvad osad võivad olla magu ja soolestik, kust ta gaase välja läheb. Nende abil liigub ta nagu kuumaõhupall.

«Oleme kinni idees, et ka mujal peab eluks vett olema või elu peab põhinema süsinikul. Osa teadlasi on aga välja käinud idee, et teistel planeetidel võib elu põhineda hoopis silikoonil,» selgitas Aderin-Pocock.

Ta jätkas, et kui tulnukad on tõesti meduusikujulised, siis ei ole meil võimalik nendega kontakti saada.

Aderin-Pococki sõnul on ainuüksi meie Linnuteel miljardeid planeete ning nendelt elu leidmine ei ole eriti tõenäoline.

«Kui mõnel sellisel on elu, siis ei pruugi sealne kommunikatsioon olla selline, millest meie aru saaksime,» nentis uurija.

Mitmed varasemad uuringud on näidanud, et enamik inimesi usub Maa väliste elusolendite olemasolusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles